avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma de transport cum calculeaza profitul, cat TVA ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma de transport cum calculeaza profitul, cat TVA deduce?

Buna seara ! Doresc sa ma lamuriti si pe mine cum se calculeaza profitul , cat TVA se deduce , cat platim impozit pe profit si cu cat ramanem practic " in buzunar ''.
Schema este in felul urmator :
Se factureaza : 28.800 RON + 5472 RON ( TVA /19%)
Cheltuieli : -Combustibil : 14.500 RON ( TVA INCLUS )
-Rovineta : 700 RON ( TVA INCLUS )
-Asigurare 800 RON ( TVA INCLUS)
- Piese , spalare etc 800 RON ( TVA INCLUS )
- Salariu sofer :15OO RON BRUT
- RATE LEASING : 4000 RON ( TVA INCLUS ! )
Va rog sa ma ajutati cu calculul ( cum se calculeaza ) !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:58, 3 Ianuarie 2017
Firma e un srl platitoare de impozit pe profit 16% sau e microintreprindere platitoare de impozit pe venit 2%?
Orientativ din total tva de la incasari scadeti totalul tva de la plati si va ramane tva-ul pe care sa-l platiti la stat.
Buna seara ! Da firma este un SRL cu impozit pe profit 16 % . Orientativ asa faceam si eu dar am inteles ca nu se deduce TVA-UL in intregime doar 50% din motorina dar nu stiu daca este 50% si la : rate asigurari rovinete etc etc ... Multumesc !
Da, e corect ce ati aflat despre 50% la tva la combustibil si la alte cheltuieli asigurare, rovinieta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontarea bonurilor de motorina DraganMadalina DraganMadalina functionez ca srl, si vreau sa-mi inchiriez masina proprietate persoanala catre firma la care sunt asociat ....intrebarea mea este daca in baza unui contract ... (vezi toată discuția)
Firma transport marfa danuuu danuuu INFINTEZ O FIRMA DE TRANSPORT MARFA PENTRU UE SI AS VREA SA STIU CAUM FAC FACTURARE CATRE CLIENTII DIN UE...ADICA CU TVA -CUM ESTE MAI BINE LA INCEPUT ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% si foile de parcurs sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in chestiunea cu deducerea impozitului pe venit pentru chelt. cu auotvehicule. Subiectul in cauza este un SRL, ... (vezi toată discuția)