avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cheltuieli judiciare

Am avut pe numele meu un dosar de executare in baza caruia mi s-a pus poprire pe conturi. Am facut contestatie la executare si am o hotarare definitiva prin care se admite contestatia si se anulează toate actele de executare emise în dosarul de executare. In cadrul hotararii instanta obligă intimata să imi plătească cheltuielile de judecată. De asemenea, intre momentul inceperii procedurii de executare si momentul hotararii instantei, executorul mi-a retras din cont o suma de bani.
Acesta este contextul, intrebarile mele sunt:
1. Stiu ca trebuie sa trimit o notificare catre cel care a solicitat executarea prin care sa ii solicit plata cheltuielilor de judecata. Exista vreun termen standard pana la care este obligat sa le plateasca?
2. Banii retrasi de catre executor cum se recupereaza? Cui trebuie sa ma adresez? Executorului judecatoresc sau celui care a solicitat executarea?
3. Cui ma adresez pentru ridicarea popririi de pe conturi? Care ar fi procedura pe scurt?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: PO246087 , utilizator 18:26, 2 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune si in ce anume consta respectiva cerere de incetare a executarii silite?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma confrunt cu urmatoarea problema : in urma unei hotarari judecatoresti ... Vinicius20 Vinicius20 Ma confrunt cu urmatoarea problema : In urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive, au fost stabilite obligatii de plata ale mele catre un ... (vezi toată discuția)
Executare silita seny2015 seny2015 Buna dimineata Intr-o executare silita, dupa vechiul cod de procedura civila, care este data savarsirii :data la care executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Incuviintare poprire din motive excpuse gresit de executor/ulterior respinsa Mariaggg Mariaggg Buna seara. O sa incerc sa fiu succinta. Deoarece veniturile fostului sot fluctueaza destul de mult, pensia de intretinere a copilului deasemeni. El a platit ... (vezi toată discuția)