avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se mai oferă cei 200 Euro pentru cuplurile la prima ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se mai oferă cei 200 Euro pentru cuplurile la prima căsătorie?

Salutare, oameni. Prin 2009 era o lege ce oferea 200Euro tuturor celor ce se căsătoreau legal. Am un prieten, ce dorește să se căsătorească curând, și m-am tot gândit cum să-l ajut. Dacă legea aceasta ar fi valabilă, ar fi o mare binecuvântare pentru el, acum la început de drum întrale căsătoriei, mai ales că nu este prea înstărit material.
Nu am mai găsit nimic pe gooagle din 2009 incoace, vreo știre care să-mi comfirme că acea lege ar fi încă valabilă. Vă rog să-mi spuneți dacă știți dacă mai este sau nu valabilă, iar în caz că este, vă rog să-mi specificați ce pași trebuie parcurg, pentru a-l anunța pe acest prieten. O să vă las mai jos linck-ul pentru a vedea exact despre ce știre este vorba. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 3 Ianuarie 2017
Nu mai primesc acesti bani, legea care le dadea dreptul, 396/2006, s-a abrogat in 2010 cand a intrat in vigoare legea 118 privind unele masuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Art. 15
(1) De la data intrarii în vigoare a prezentei legi, se abroga:

i) Legea nr. 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 892 din 2 noiembrie 2006;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii pentru prima casatorie Mirelazaldea Mirelazaldea buna , am si eu o intrebare. Se mai acorda acei 200euro pt prima casatorie? (vezi toată discuția)
Bani de la stat pt casatorie Oxigen Oxigen Imi puteti spune va rog daca se mai dau anul asta aia 200euro(parca) pt prima casatorie? Am avut nunta pe 28 mai 2011. Eventual cam ce contine dosarul pe care ... (vezi toată discuția)
Ajutor prima casatorie cosmin102128 cosmin102128 Stie cineva daca se mai i-a ajutorul de la primarie pentru casatorie,cel de 200 de EURO? (vezi toată discuția)