avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita ANAF

Buna ziua,
Am o hotarare definitiva si irevocabila,prin care ANAF trebuie sa-mi returneze o suma de bani.
Au trecut mai mult de 30 zile de la comunicare acestei hotarari,de catre Curtea de Apel,catre ANAF,iar aceasta institutie nu executa dispozitiile judecatoresti.
Mai trebuie sa solicit eu acestei institutii sa-si execute obligatiile impuse prin hotarare ?
Cum trebuie procedat pentru a pune aceasta hotarare in executare silita ?
Exista ceva "piedici" in a parcurge procedura standard,legala ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 15:05, 9 Ianuarie 2017
Puteti merge la un executor judecatoresc si puneti in executare hotararea.
Multumesc.
Totusi,mi s-a spus (neoficial) ca nu as gasi un astfel de executor judecatoresc,ce ar fi dispus sa execute fiscul :)
Dar,voi incerca.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
gigelas, utilizator
Se poate face contestatie la executare si in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa efectueze o executare silita sau sa indeplineasca un act de executare silita in conditiile legii.
Multumesc.
Da,stiu procedura.
Ma interesa alte piedici ce pot interveni....
Contestatia impotriva executorului,mi se pare o aberatie legislativa: Daca am deja o hotarare irevocabila (titlu executoriu) trebuie sa merg iar in instanta ca executorul sa fie obligat sa-si faca meseria... Cel putin nu se prevede in lege ceva penalizari si despagubiri din partea executorului,pentru a nu mai refuza ulterior !!!
O legislatie slaba de tot in tara asta.
Oricum,dupa ce termin cu procesele astea,plec din tara asta cu tot cu familie si afaceri. Niciodata nu ma voi uita nici macar pe harta spre tara asta !
Parerea mea este de a merge in cele mai serioase televiziuni si programe de televiziune,la cele mai cunoscute ziare....si fa acest caz cunoscut....ar fi o lupta contra coruptiei si contra injustitiei in Romania....Ai putea sa arati fata corupta a ANAF,in care sa arati ca justia nu este egala pentru toti....Fii tu un curajos,care arata tuturor unde stau gunoaiele in Romania....

Alte discuții în legătură

Acte necesare executare silita perlutza perlutza Buna seara, Am obtinut in litigiu de munca o hotarare definitiva si irevocabila. As vrea sa va intreb cum se procedeaza in continuare ? Se legalizeaza ... (vezi toată discuția)
Am hotarare definitiva si irevocabila grigorina grigorina Am mai amintit de faptul ca am fost disponibilizata , functionar public, si am castigat procesul , hotarare irevocabila, cu salariile din urma Hotararea am ... (vezi toată discuția)
Ce fac in cazul in care statul nu se supune deciziei instantei de fond? sejc_2010 sejc_2010 in cazul in care statul nu se supune sentintei instantei de fond care imi este favorabila si deci nu nu declara recurs sau apel ,sentinta fiind ... (vezi toată discuția)