avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Somaj
Discuție deschisă în Viata in Italia

Somaj

Buna ziua. Am lucrat in Italia doi ani doar pe perioada veri fiind in vacanta. Am facut dosarul ca sa beneficiez de somaj caci ma incadram. Imi vine raspunsul de la INPS caci nefiind rezident in Italia nu imi pot da somajul de la ei chiar daca contributele mele au fost platite in Italia si sa imi fac pt somaj unde am domiciliu. Deci in Romania. Ce ma consiliati si daca ceea ce mi-au raspuns este adevarat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 3 Ianuarie 2017
În general, ţara în care aţi lucrat ultima dată răspunde şi de plata prestaţiilor de şomaj. De aceea, dacă aţi lucrat în Italia, va trebui să solicitaţi prestaţii de şomaj în această ţară.

Însă, dacă aţi avut domiciliul în Romania în timp ce aţi lucrat în Italia, puteţi solicita prestaţii de şomaj în Romania, dacă vă întoarceţi aici.

Pentru mai multe detalii adresati-va ANOFM - Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, cmail de contact: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aj.somaj ca urmare a lucrului in strainatate IuriB IuriB Buna ziua. Am lucrat in ultimii 2 ani in Franta cu contract legal, am revenit in Romania si voi solicita ajutor de somaj. As dori sa stiu cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Inscriere formular u2 in romania fimilim fimilim Buna. Am obtinut formularul U2 in Austria iar urmatorul termin, (prezentarea la organul care acorda somajul) este stabilit in decembrie 2015. Urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)