avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Aj.Somaj ca urmare a lucrului in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Aj.Somaj ca urmare a lucrului in strainatate

Buna ziua. Am lucrat in ultimii 2 ani in Franta cu contract legal, am revenit in Romania si voi solicita ajutor de somaj. As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de somaj in cazul meu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 21 Iunie 2017
1. În principiu, ţara în care aţi lucrat ultima dată răspunde şi de plata prestaţiilor de şomaj.

2. Dacă v-aţi pierdut locul de muncă din Franta si aţi decis să reveniţi în ţara, contactaţi Agentia Nationala pentru Ocupare a Forţei de Muncă pentru a afla dacă aveţi dreptul la indemnizaţia de şomaj, după perioada de timp petrecută în străinătate.
Email de contact: anofm@anofm.ro

sau

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj pentru studenti vsdfane vsdfane Craciun fericit! Indemnizatia de somaj pentru absolventi de facultate se acorda si acelor studenti care au terminat facultatea in U.E. Studentul intorcindu-se ... (vezi toată discuția)
Somaj Roiu  Maria Nicoleta Roiu Maria Nicoleta Buna ziua. Am lucrat in Italia doi ani doar pe perioada veri fiind in vacanta. Am facut dosarul ca sa beneficiez de somaj caci ma incadram. Imi vine raspunsul ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva contributii sociale MANFLORY MANFLORY Buna seara ma numesc Flori si as avea si eu o intrebare .in ultimi 20 de ani am o vechime de aproximativ 10 ani cu intreruperi intre luni,ani as putea sa ... (vezi toată discuția)