avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii la o asociatie de proprietari

Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un administrator ? Eu cred ca sunt prea multi cenzori.Si au fixat un salariu urias,27 lei pe luna pe apartament! Cum se stabileste salariul?Alte blocuri din oras platesc doar 5 lei,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 21:31, 4 Februarie 2019
Se strang 8100 lei.Toti au salarii?? La noi in bloc,doar administratorul,presedintele si seful comisiei de cenzori sunt platiti.
Adunarea generala este cea care adopta bugetul de venituri si cheltuieli. Asta inseamna ca majoritatea proprietarilor in adunarea generala decid si cuantumul salariilor. Mici sau mari, nu discut aici acest aspect, dar cota de contributie nu poate fi egala decat daca toate cele 300 de apartamente au aceeasi suprafata utila si respectiv aceeasi cota parte. Presedintele, membrii comitetului si cenzorul sunt alesi in adunare generala si se supun hotararilor acesteia. Administratorul este in subordinea presedintelui ai a comitetului si nu decide nimic. Discutati cu dansii pe baza legii 230/2007 si HG 1588/2007, nu comparativ cu ceea ce se intampla la alte blocuri.

o singura remarca: functia de vicepresedinte nu este prevazuta in actuala legislatie.
Acesta poate functiona doar in cazul in care presedintele se retrage pentru maxim trei luni.
Si mie mi se par cam mare valoarea salariilor, insa asa cum s-a mai spus, AG a membrilor discuta si aproba BVC-ul, deci inclusiv valoarea neta a salariilor
Banuiesc ca mai aveti pe-acolo si ingrijitor(i) de bloc, asa ca ...
Trebuie sa stiti ca suma totala pe care trebuie sa o achite proprietarii reprezinta asa-zisa anvelopa salariala (cheltuiala salariala totala), adica inclusiv contributiile la bugetul asigurarilor de stat pe care orice angajator trebuie sa le achite la stat.

Mai retineti ca, asa cum s-a promis in campaia electorala si cum ”curg” discutiile, de la 1 februarie a.c., salariul minim brut garantat in plata va fi de 1 450 lei/luna.

Aveti cel putin doua posibilitati:
- ori sunteti de acord cu acesti oameni remunerati si valoarea acestor salarii;
- ori va alegeti in conducerea as. prop. alti proprietari dispusi sa-si desfasoare activitatea cu bani mai putini;

Aici pe forum s-au purtat nenumarate discutii in care unele conduceri de as. prop. ar fi platite ”regeste”, ceea ce, evident nu era cazul, insa nimeni nu-si baga pielea la saramura pe doi lei. Eu sunt administrator, deci nu fac parte din conducerea as. prop. si stiu despre ce este vorba. Insa, avand in vedere ca salariile si indemnizatiile se repartizeaza proportional cu suprafata utila a apartamentului, trebuie sa faceti deosebirea dintre contributia unui ap. cu o camera si celelalte, cu 2, 3, 4 camere.
As fi curios sa stim, la salarii, care este suma repartizarea /metru patrat, daca autoarea topicului poate sa ne o spuna ( valoarea repartizata deimpartit la suprafata utila). Aceasta informatie ne poate da o ”idee” despre suma repartizata la asociatia dvs.
AdaZdravescu a scris:
Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un administrator ?

Este obligatoriu, conform legii 230/2007, ca asociatia sa aiba presedinte, acesta sa poata numi un vicepresedinte, sa existe o comisie de cenzori (minim 3 persoane) si un administrator. Pe langa cei specificati de dumneavoastra asociatia trebuie sa aiba si un comitet executiv format din minim 3 persoane. Apoi asociatia poate angaja femei de serviciu, instalator, fochist, contabil, casier...
Si au fixat un salariu urias,27 lei pe luna pe apartament!
Poate pentru apartamentul dumneavoastra se repartizeaza 27 le/luna, daca aveti un apartament mai mare. Cele mai mici ar trebui sa suporte cheltuieli de personal mai mici. Verificati pe lista de plata.

Alte discuții în legătură

Presedinte angajat din afara asociatiei mity01 mity01 La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia \"irevocabil si total\" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)