avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii la o asociatie de proprietari

Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un administrator ? Eu cred ca sunt prea multi cenzori.Si au fixat un salariu urias,27 lei pe luna pe apartament! Cum se stabileste salariul?Alte blocuri din oras platesc doar 5 lei,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 21:31, 4 Februarie 2019
Bloc Expert a scris:

Noi, fiind firma, lucram cu contract de prestari servicii. Care se negociaza in functie de numarul de apartamente, pentru ca una este sa faci ceva pentru 15 apartamente si alta este sa faci pentru 600 de apartamente. Pe de alta parte, avem si un tarif minim pe asociatie pentru ca si daca sunt doar 15 apartamente, sunt unele activitati care trebuie facute oricum.
Si, chiar daca unii proprietari nu vad, in fiecare luna lucreaza contabili, juristi, instalatori, electricieni, curieri etc.
Ca sunt foarte multi administratori care nu se vad la fata si nu fac nimic, asa este, vedem in actele pe care le preluam de la asociatii. Dupa pararea mea, cea mai mare parte de vina o au tot cei din blocuri, care vor de toate si daca se poate sa nu plateasca nimic.
Si atunci vin unii care se bucura la orice suma si semneaza contractul chiar daca nu fac nimic din ce ar trebui. Dupa care acei proprietari vin pe forum si se plang.

Domnule, de ce e nevoie să fim forțați să plătim o armată de angajați, doar pentru a ne calcula facturile, de parcă am fi handicapați ?
Chiar credeți că nu ne-am putea gospodări singuri, pe fiecare scară din cele 28 ale A.P.71 ?
Cum e posibil ca la Asociația noastră, fiecare din cei 458 de proprietari să plătească pentru Indemnizații, între 30 și 34 de lei de apartament !
Aceste Asociații „penale” trebuiesc dizolvate sau desființate urgent, pentru că ne „buzunăresc” lunar, știind și faptul că nivelul de trai se apropie de nivelul sărăciei lucii ?
Am ajuns să plătim ca unor cămătari bani și șpăgi șefilor de Asociații, care nu au de făcut mai nimic, știind că doar apa și curentul electric se mai gestionează, plus indemnizațiile și salariile lor ... pentru ce, oare, nu știm !
Sfat pentru Adam Grecu - mai bine mergeți să munciți cinstit, nu să cerșiți bani unor proprietari care și-așa sunt sărăciți de statul român !
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnu' flory_mr

Ati umplut deja facebook-ul cu problemele dvs de la Braila. V-as ruga sa nu faceti acelasi lucru si aici pentru ca, spre deosebire de facebook unde exista posibilitatea de blocare, aici pe acest forum, cei care l-au facut nu s-au gandit la posibilitatea sa faceti asa poluare si optiunea nu exista. Astfel incat, vrem sau nu vrem, suntem fortati sa va vedem numele gingas si feminin mai des decat ne-am dori.

Cine va opreste pe dvs la Braila, sa faceti demersuri pentru desfiintarea asociatiei de proprietari? Cine va opreste sa faceti toate demersurile (se pare ca timp aveti suficient) sa va faceti si dvs administrator si sa luati atatia bani de pomana?

Sper sa nu va suparati, am sa va zic o mica istorioara.
Experienta m-a invatat ca in orice asociatie, indiferent de locatie si marime, are in componenta macar unul dintre urmatoarele tipuri de proprietari: 1 Gica contra, 1 care le stie pe toate, 1 baba certareata si 1 femeie ne...iubita.
Ce concluzii credeti ca putem trage?
Adam Grecu a scris:


flory_mr,
Frate, la un moment dat afirmai ca ... eu am fost mai smecher si poate o parte dintre noi te-am crezut - iata dom'le si un brailean care se descurca, i-a pus cu botu' pe labe pe cei de la asociatie...
O intrebare:
Dumneata nu ai auzit pana acum de faptul ca salariile, indemnizatiile, prestarile de servicii, etc. se negociaza intre parti?
Daca nu faci parte din mb. comitetului executiv (adica cei care accepta sau nu contravaloarea prestatiei (adica negociaza), este cazul sa nu o mai faci pe smecherul, sa faci ciocu' mic si cu asta basta.
Nu judeca dumneata un presedinte si mai ales un administrator care nu fac nimic - decat niste amarte de liste de plata si eventual mai participa/supravegheaza cate o lucrare pe nushtiu unde. Domnule, fiecare isi vinde munca asa cum crede de cuviinta (vezi s-au mai schimbat niste chestii in tara aceasta), omul discuta cu mb. com. executiv, pe baza sumelor stabilite se intocmeste Proiectul BVC, se discuta si se aproba in AG, apoi PA!
Ca dumneata ai demonstart ca din cei 470 de proprietari, s-au prezentat la lucrari doar 20-30, apoi cine este de vina?
Sustii niste aberatii (... că un administrator sau al uni șef de Asociație poate avea salarii astronomice, de 3-6 ori mai mari ca salariul orar minim pe țară ?)Da, si care-i necazul dumitale?
V-ati gasit caii de bataie ! In acest topic am mai discutat, dar clapacesc de pomana pe tastatura. Ideea este cam asa: va convine salaruiul/prestatia/indemnizatia ? Daca da, atunci cei de la asociatie o pot afisa in lei/mp, lei pe cpi sau lei pe nr. de la pantoful presedintelui- altfel cum sa va zic, sa intelegeti.
Pentru ca pe forum sunt multi useri din Bucuresti - pun si eu o intrebare simpla: cum si cat este afisat pe lista de plata capitolul salarii/indemnizatii, in lei/mp sau lei pe cpi?
Aici ar trebui sa facem o distinctie clara intre blocurile vechi si noile ansambluri de locuinte, unde trebuie sa te supi pretentiilor d-lor dezvoltataori care si-au pus firmele lor de administrare, au angajat paznici, bagatori de seama, casiei, contabili, juristi, au pus bariere la intrarea in complex, ca, deh, proprietarul plateste.
Chiar ar trebui sa discutam si aceste aspecte si sa nu mai batem campii, ca iata dom'le ce salariu astronomic are administratorul... daca mai este si PFA sau chiar firma de administrare, ar fi bine dom' flory_mr. sa incerci sa intelegi cam ce sume "varsa" acesti oameni, luna de luna in visteria statului - sau nici cu astea esti pentru contra?
Plecasem de la un topic, Salarii la o asociatie de proprietari- a mai inteles cineva ceva pana acum? Ca autoarea topicului zicea ceva de 5 lei, probabil / apartament...

SE VEDE CĂ SUNTEȚI ORBIT DE FURIE CÂND POSTEZ CEVA PRIN CARE DOVEDESC ABERAȚIILE JURIDICE DIN ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI.
Știu că vă luptați pentru a mai lua niște bani multor amărâți care abia își duc traiul zilnic și pentru care contează orice bănuț, dar asta nu înseamnă să mă atacați fără sens (oricum, mă lasă indiferent perorațiile dvs. prin care vă apărați cu orice preț, chiar dacă vă aduc argumente solide ale abuzurilor materiale și juridice din Asociații).
Tot repetați că orice se negociază într-o Asociație de Proprietari. Dar dacă suntem sute de proprietari nemulțumiți de administrator și de conducerea Asociației, ce facem, mai putem accepta aceste indemnizații și salarii fără sens, știind că dvs. mai aveți de calculat doar facturile pentru curent electric și apa, și foarte rar câteva reparații, și asta la foarte puține scări sau blocuri.
Pentru a fi mai scurt și mai explicit, știind că eu am reușit în Instanță Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale din 30.05.2015 (implicit și nulitatea actelor subsecvente acelui proces verbal anulat de 4 judecătoare contracte și alte acte juridice bazate pe un act juridic nul absolut), urmând să se dea sentințe identice și în celelalte două procese, cu Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale din 2017 și 2018, vă rog să-mi spuneți dacă toată postarea dvs. mai are vreun sens, referitor la faptul că vreți negocierea cu șefii Asociației, doar că acei șefi ai Asociației au Contractele nule (fiind acte subsecvente), odată cu Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale pe baza cărora s-au făcut aceste contracte nule de drept - de parcă nu știați că un act juridic anulat nu mai poate fi folosit de persoanele cărora li s-au anulat acțiunile de către Instanțe.
Am postat acum, ca replică la întrebarea dvs. „Dumneata nu ai auzit până acum de faptul că salariile, indemnizațiile, prestările de servicii, etc. se negociază între părți?”.
Sunt curios cum veți negocia dvs., ca proprietar, cu o conducere care nu mai are nicio calitate, deoarece nu a fost aleasă legal și statutar, după o Adunare Generală ilegal convocată, care a încălcat prevederile Legii nr. 230/2007, art. 24, alin. 3, ale H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5.
Să vă vedem cum veți aplica obligațiile din Legea nr. 196/2018, privitoare la convocarea TUTUROR proprietarilor membri ai Asociației, pe orice cale posibilă (dvs. știu că aveți 504 de proprietari, noi avem 458):
Art. 48. - (3) La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că TOȚI MEMBRII Asociației de Proprietari au fost convocați pe bază de Tabel Convocator sau prin Poștă cu Scrisoare Recomandată, cu conținut declarat și Confirmare de Primire, și prin afișare la Avizier, hotărârile pot fi adoptate (...)

La vorbe și la teorii toți sunteți buni, dar când ajungem la practica juridică, nu mai aveți replici.
Vreau să știu, domnule Adam Grecu, cum veți reuși să dovediți că i-ați re-convocat pe toți cei 504 proprietari din Asociația în care lucrați, pentru a fi valabile (pentru a nu se anula de către Instanțe) hotărârile Adunărilor Generale anuale începând din 2019 ?
Să vedeți ce scandal va fi în Asociația dvs. când proprietarii vor afla că veți (ați) plăti sume mari de bani pe Scrisori Recomandate cu Confirmare de Primire și Conținut Declarat !!!
Sper că ați înțeles faptul că dacă nu i-ați convocat pe TOȚI proprietarii membri ai Asociației, HOTĂRÂRILE VOTATE SUNT ILEGALE ȘI DEVIN NULE DE FAPT ȘI DE DREPT ?
Asta-i soarta - „Unde-i lege, nu-i tocmeală” !
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
flory_mr, utilizator
Dincolo de patima, justificata sau nu, cu care o serie de idei sunt emise si sustinute, lucrurile sunt simple:
1. persoana care desfasoara o activitate in baza unui contract de mandat sau de munca are interesul de a munci cât mai putin si de a primi cât mai multi bani.
2. mandantul sau angajatorul (Asociatia de Proprietari) are interesul de a plati cât mai putin in schimbul unui volum cât se poate de mare de munca.
Aceasta este abordarea pragmatica din lumea reala, dincolo de orice dezbateri filozofice, si nu este deloc rau daca cei implicati gândesc in acest mod. Echilibrul se stabileste la un nivel la care partile se inteleg in urma negocierii, functie de cât de priceputa este fiecare parte in a-si sustine interesul si in a argumenta cererile sale. Totodata, fiecare parte este nevoita sa ia in calcul si nevoile celeilalte parti. De exemplu, daca membrii asociatiei nu inteleg ca trebuie sa ii plateasca corespunzator pe cei care ii reprezinta (comitetul executiv), pe cei care verifica legalitatea (comisia de cenzori) sau pe cei care administreaza condominiul, vor ajunge in situatia in care niciun proprietar nu va fi interesat sa faca parte din structurile de reprezentare si control si nici vreun administrator nu va accepta sa lucreze pe nimic. Privind si din cealalta perspectiva, nu este prost cine cere ci acela care da, astfel ca la stabilirea indemnizatiilor si salariilor proprietarii trebuie aiba o referinta cum ar fi de exemplu sumele platite in asociatii similare ca dimensiuni si probleme, referinta fiind baza de negociere. Aceasta este frumusetea pietei libere.
Ideea ca indemnizatiile si salariile in asociatiile de proprietari ar putea fi reglementate prin lege tine de o perioada care sper ca s-a incheiat in 1989.
Un punct de vedere corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte angajat din afara asociatiei mity01 mity01 La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia \"irevocabil si total\" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)