avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii la o asociatie de proprietari

Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un administrator ? Eu cred ca sunt prea multi cenzori.Si au fixat un salariu urias,27 lei pe luna pe apartament! Cum se stabileste salariul?Alte blocuri din oras platesc doar 5 lei,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 21:31, 4 Februarie 2019
De ce n u va dati demisia daca este asa groaznic? Altii lucreaza cu 100 de sefi pe cap pe bani mult mai putini.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daniela,
Cui recomanzi demisia? S-a mai spus, demisia este o optiune unilaterala si nu trebuie aprobata de nimeni, da?
Dl. presedinte, care mai sus a explicat cate ceva, incearca sa ne arate ca ar vrea daca se poate o indemnizatie mai mare, dar deocamdata asa s-a aprobat. Una-i dorinta si alta putinta, asa ca deocamdata aceasta este situatia. Nu stim ce valoare are salariul/pensia sa, nu stim cu ce probleme se confrunta in familie, asa ca mai bine ne abtinem de a face asemenea recomandari - demisia.
V-am spus, stiu ce inseamna functia de presedinte, precum si responsabilitatile functiei. Este plin forumul de situatii in care asociatiile de proprietari nu au conducere (com. ex, comisie de cenzori). Din ce cauza? Nimeni nu vrea sa se complice (chiar pe bani) cu tot felul de situatii, unele atat de stupide, incat, presedintii demisioneaza si nimeni nu mai vrea sa candideze la aceasta functie ingrata. Va puteti inchipui ce se poate intampla cu aceasta asociatie?
Adam Grecu a scris:

Tinerea unei A.G. în condiții legale este o adevărată aventură. Cine este mai vechi pe forum, știe ca administrez o asociație de locatari compusa din 504 apartamente. La prima convocare a A.G., se prezintă 10-15 membri. Se reconvoacă A.G., se pun alte anunțuri, anul acesta am invitat proprietarii prin mesaje SMS. Prezența a fost de 23 de membri.
Ei, în aceste condiții, sa-mi spuneți ca cineva nu-și face datoria, ca se aproba hotărâri nelegale, ca se aproba un BVC „umflat”, că ... , da ?

Sper că i-ați convocat pe toți cei 504 proprietari, care să fi semnat Tabelul Nominal Convocator (legea nu specifică faptul că e valabil să se anunțe prin SMS), altfel hotărârile sunt nule dacă vreun proprietar va cere Nulitatea Absolută a acestor hotărâri luate fără convocarea legală, conform celebrului articol 14, alineatul 5 din H.G. nr. 1588/2007, care este unul dintre cele mai clare (și dure) articole din legile Asociațiilor de Proprietari.
* Citez din H.G. nr. 1588/2007, art.14, alin.5: „La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate (...). Dovezi ale convocării şi reconvocării le constituie afișul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături. (idem, art. 24, alin.2 și 3)” - [ link extern ]
Speranta dvs. moare ultima - nicio grija...
Procedura aceasta se intampla in tot orasul Galati sau numai la asociatia din care faci parte?
Si ce mai/nu mai prevede legea, daca SMS-urile nu este o procedura legala?
Dar un proprietar poate comunica indecsii apometrelor prin SMS? Este legal sau nu?
In fine, am mai spus - Gica Contra este la post!
Nu v-am acuzat. Am zis exact ce spune legea în privința legalității și nu cred că e normal să aruncați venin jignindu-mă ca și cum eu aș fi Gică Contra (n-au sens atacurile împotriva mea, eu doar arăt ce scriu textele legale - dacă vreți să le respectați, e problema dvs. și a celor din Asociația dvs. imens de mare ca număr de proprietari).
Aici discutăm strict pe baza legilor și eu am comentat faptul că ați spus că dacă trimiteți prin SMS ați rezolvat problema convocării a 504 proprietari. Sunt curios - la câți proprietari ați trimis SMS, pentru a-i înștiința despre Adunarea Generală ?
Dar vă întreb ceva și mai important, pentru a ști dacă ați respectat ce spune H.G. 1588/2007, art. 14, alin. 5 (odată ce e articol de lege, nu-l mai respectăm deloc, știind că Instanțele au anulat hotărârile A.G. luate fără dovada convocării legale a proprietarilor ?). Citind textul legii, cum dovediți dvs. că i-ați convocat pe TOȚI proprietarii strict pe baza semnării de către toți cei 504 proprietari a acelui celebru Tabel Nominal Convocator (nu există nicăieri în lege altceva decât acesta, semnat de toți proprietarii, nu prin SMS, că nu e o dovadă a re-convocării) ?
Nu vreau răspunsuri precum că legea e dură ... așa e, recunosc, e dură, dar dacă vrem ca într-un condominiu să forțăm lumea să vină la Adunările Generale (măcar să dovedim că i-am informat) și să nu le luăm dreptul de vot și de informare, să arătăm Instanțelor că avem dovada acelui T.N.C.
Unde-i lege, nu-i tocmeală ! Așa cum cei care conduc Asociațiile de Proprietari dau în judecată pentru Pretenții materiale pe baza unor legi, aceleași legi trebuiesc respectate și de ei ... sper că nu-mi veți spune că dvs. și alții sunteți exceptați de la rigorile legii !
Dacă impun respectarea legilor de către toți, sunt catalogat Gică Contra (cârcotaș) ?
Ciudat mod de abordare.
Adam Grecu a scris:
Speranța dvs. moare ultima - nicio grija...
Si ce mai/nu mai prevede legea, dacă SMS-urile nu este o procedura legala ?
Dar un proprietar poate comunica indecșii apometrelor prin SMS ? Este legal sau nu ?
În fine, am mai spus - Gica Contra este la post !

Alte discuții în legătură

Presedinte angajat din afara asociatiei mity01 mity01 La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia \"irevocabil si total\" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)