avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii la o asociatie de proprietari

Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un administrator ? Eu cred ca sunt prea multi cenzori.Si au fixat un salariu urias,27 lei pe luna pe apartament! Cum se stabileste salariul?Alte blocuri din oras platesc doar 5 lei,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 21:31, 4 Februarie 2019
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce imi place mie cand se gasesc tot felul de persoane care sa stabileasca conditiile de salarizare pentru munca altora.

Ar fi interesant, a propos de asociatia aceea cu 650 de apartamente, urmatorul experiment: o persoana oarecare sa faca 3 luni, sa zicem, tot ce ar trebui facut de administrator atat din punct de vedere contabil, cat si din punct de vedere tehnic sau administrativ.
Dar sa faca tot si la nivelul exigentelor legale si personale pe care le are acea persoana in calitate de proprietar.
Iar la sfarsitul celor 3 luni, sa spuna cam care ar suma pe care ar considera ca o merita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce n-ați răspuns la întrebarea doamnei Ana, să știm și noi dacă există în legislația din domeniu vreun articol referitor la faptul că un administrator sau al uni șef de Asociație poate avea salarii astronomice, de 3-6 ori mai mari ca salariul orar min im pe țară ?
Dvs. administratorii, lucrați în condiții grele de muncă, să meritați aceste salarii imense ? Aveți mai mult muncă de birou, iar în cazul unor lucrări de reparații, dvs. supravegheați lucrarea, doar nu munciți cot la cot cu muncitorii care efectuează lucrarea la proprietatea comună.
Nu înțeleg de ce se stabilește pe Cota-Parte Indiviză salariul administratorului sau indemnizațiile tuturor angajaților Asociației. Doar nu prestați servicii pentru toți proprietarii, mai ales dacă sunt 458, așa cum sunt în Asociația noastră.
Dvs. doar calculați sumele pentru Întreținere și mai supravegheați uneori lucrările de reparații.
De exemplu, pe scara noastră nu s-a mai făcut nicio lucrare de vreun an și nici nu prea l-am mai văzut la față pe administrator. În cazul ăsta, de ce să mai plătim aiurea pe cineva care nu ne face niciun serviciu, ci doar ne ia bani pentru indemnizații și pentru alte obligații, mai ales pentru consumul de apă ... și cam atât !
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi, fiind firma, lucram cu contract de prestari servicii. Care se negociaza in functie de numarul de apartamente, pentru ca una este sa faci ceva pentru 15 apartamente si alta este sa faci pentru 600 de apartamente. Pe de alta parte, avem si un tarif minim pe asociatie pentru ca si daca sunt doar 15 apartamente, sunt unele activitati care trebuie facute oricum.
Si, chiar daca unii proprietari nu vad, in fiecare luna lucreaza contabili, juristi, instalatori, electricieni, curieri etc.
Ca sunt foarte multi administratori care nu se vad la fata si nu fac nimic, asa este, vedem in actele pe care le preluam de la asociatii. Dupa pararea mea, cea mai mare parte de vina o au tot cei din blocuri, care vor de toate si daca se poate sa nu plateasca nimic.
Si atunci vin unii care se bucura la orice suma si semneaza contractul chiar daca nu fac nimic din ce ar trebui. Dupa care acei proprietari vin pe forum si se plang.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

flory_mr,
Frate, la un moment dat afirmai ca ... eu am fost mai smecher si poate o parte dintre noi te-am crezut - iata dom'le si un brailean care se descurca, i-a pus cu botu' pe labe pe cei de la asociatie...
O intrebare:
Dumneata nu ai auzit pana acum de faptul ca salariile, indemnizatiile, prestarile de servicii, etc. se negociaza intre parti?
Daca nu faci parte din mb. comitetului executiv (adica cei care accepta sau nu contravaloarea prestatiei (adica negociaza), este cazul sa nu o mai faci pe smecherul, sa faci ciocu' mic si cu asta basta.
Nu judeca dumneata un presedinte si mai ales un administrator care nu fac nimic - decat niste amarte de liste de plata si eventual mai participa/supravegheaza cate o lucrare pe nushtiu unde. Domnule, fiecare isi vinde munca asa cum crede de cuviinta (vezi s-au mai schimbat niste chestii in tara aceasta), omul discuta cu mb. com. executiv, pe baza sumelor stabilite se intocmeste Proiectul BVC, se discuta si se aproba in AG, apoi PA!
Ca dumneata ai demonstart ca din cei 470 de proprietari, s-au prezentat la lucrari doar 20-30, apoi cine este de vina?
Sustii niste aberatii (... că un administrator sau al uni șef de Asociație poate avea salarii astronomice, de 3-6 ori mai mari ca salariul orar min im pe țară ?)Da, si care-i necazul dumitale?
V-ati gasit caii de bataie! In acest topic am mai discutat, dar clapacesc de pomana pe tastatura. Ideea este cam asa: va convine salaruiul/prestatia/indemnizatia ? Daca da, atunci cei de la asociatie o pot afisa in lei/mp, lei pe cpi sau lei pe nr. de la pantoful presedintelui- altfel cum sa va zic, sa intelegeti.
Pentru ca pe forum sunt multi useri din Bucuresti - pun si eu o intrebare simpla: cum si cat este afisat pe lista de plata capitolul salarii/indemnizatii, in lei/mp sau lei pe cpi?
Aici ar trebui sa facem o distinctie clara intre blocurile vechi si noile ansambluri de locuinte, unde trebuie sa te supi pretentiilor d-lor dezvoltataori care si-au pus firmele lor de administrare, au angajat paznici, bagatori de seama, casiei, contabili, juristi, au pus bariere la intrarea in complex, ca, deh, proprietarul plateste.
Chiar ar trebui sa discutam si aceste aspecte si sa nu mai batem campii, ca iata dom'le ce salariu astronomic are administratorul... daca mai este si PFA sau chiar firma de administrare, ar fi bine dom' flory_mr. sa incerci sa intelegi cam ce sume "varsa" acesti oameni, luna de luna in visteria statului - sau nici cu astea esti pentru contra?
Plecasem de la un topic, Salarii la o asociatie de proprietari- a mai inteles cineva ceva pana acum? Ca autoarea topicului zicea ceva de 5 lei, probabil / apartament...
Domnu Grecu, v-a dat un suparat cu minus, eu v-am dat cu plus, asa ca sunteti pe zero acum...

Cine lucreaza la 5 lei / ap, ori nu stie ce face acolo ori nu stiu aia din bloc ce face el acolo ori si una si alta. Sau face doar o lista cu nr ap - suma si gata, fara nimic altceva, ca am vazut si din astea.

Referitor la intrebarea dvs, noi si din ce stiu, majoritatea colegilor din Bucuresti fac la fel, oferim un tarif pe asociatie, raportat in primul rand la numarul de apartamente si apoi suma care rezulta se imparte conform legii pe cota parte indiviza. De ce facem asta? Pentru ca foarte multi habar nu au ce este aia cota indiviza si sa atunci discutam de un cost mediu pe apartament ca sa inteleaga el cam cat ar plati.
Bineinteles ca tariful pe asociatie se negociaza in functie de doreste asociatia de la noi, avem 7 pachete principale de servicii care se pot ajusta in plus sau minus.

Alte discuții în legătură

Presedinte angajat din afara asociatiei mity01 mity01 La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia \"irevocabil si total\" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)