aerspace23 a scris:
Am citit și cunosc legea, fiind președinte de asociație. Însă legea este lege și activitatea în cadrul asociației reprezinta o alta lege.
Eu am salariul minim pe economie la 650 apartamente, fiind repartizate în 9 blocuri. Lumea spune ca președinții au salarii mari, însă eu contrazic. Fiecare locatar are câte o idee și confunda funcția de președinte cu sclavia ! Dacă suntem plătiți de locatari nu înseamnă că suntem sclavi ! Eu ca președinte am anumite atribuțiuni și responsabilități, dar locatarii/proprietarii din faptul ca plătesc din cheltuieli salariu au pretenții exagerate ! Nu cunosc legea, fac sesizări, își urmează interese și apoi vinovat de serviciu este președintele sau administratorul.
Nu se merita un minim pe economie și sa fii sclav ! Asa ca am mai făcut o adunare care va fi cu repetiție. Și am propus ca salariul meu și al administratorului sa fie altul !
Aici discutați pe legi, dar nu discutați și pe profesie ! Chiar dacă nu este recunoscută, profesia de președinte de asociație aduce numai zbucium și deteriorarea sănătății ! Din punctul meu de vedere și în prisma a ceea ce trăiesc ca și președinte, sub 2500 lei, nu se merita. Eu ma cert sau sunt certat, jicnit de locatari, ma cert cu furnizorii pentru ei, pentru ca și a colo exista numai persoane „inteligente” și nepăsătoare care își iau peste 5....6000 lei salariu lunar, ma cert și la Primărie ... Eu duc un război cu toată lumea ! Răspunsurile date sunt fanteziste față de realitatea din teren.
Cum e posibil să spuneți că aveți un venit minim, dacă aveți 2500 de lei Net lunar, chiar și teoretic fiind ?
Am o prietenă care lucrează și 14 ore pe zi la o Casă de Pariuri și are salariul minim pe economie, ca număr de ore lucrate !
Dvs., cei angajați în Asociații, de ce n-ați fi plătiți, așa cum este normal și în Occident, în funcție de numărul de ore lucrate ?
Președinta noastră avea în 2014 un venit de 900 lei Net la 60 de ore lucrate într-o lună (3 ore pe zi, dar mai are un alt loc de muncă). Din Iulie 2014 nu mai știm nimic de valoarea venitului ei pe care tot noi, proprietarii îl plătim, dar fără a se vota în Adunările Generale din ultimii ani (și-au pus salarii pe ascuns, fără aprobarea proprietarilor în cadrul Adunărilor Generale anuale) !
Echivalând cu salariul unei persoane care lucrează 40 de ore pe săptămână și 160-168 ore pe lună, venitul ei lunar Net ar fi de ... 2520 de lei, doar că l-ar obține în 3 luni.
Nu e normal ca șefii de Asociații să fie plătiți în funcție de salariul orar minim pe țară, nu să-și stabilească salarii imense pentru câteva ore lucrate pe zi ?
Și mai e ceva - DE CE NU V-AȚI DAT DEMISIA DACĂ AȚI VĂZUT CĂ AȚI FOST ATACAT DE PROPRIETARII ASOCIAȚIEI DVS. ? Eu aș fi plecat urgent, fără alte comentarii ... dar dvs. se vede că vă convine acel venit lunar „minim”, știind câte ore lucrați într-o lună !