avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii la o asociatie de proprietari

Va rog sa mi spuneti,intr un bloc cu 300 de apartamente,11 etaje,este normal ca in conducerea Asociatiei sa fie un presedinte,un vicepresedinte,3 cenzori si un administrator ? Eu cred ca sunt prea multi cenzori.Si au fixat un salariu urias,27 lei pe luna pe apartament! Cum se stabileste salariul?Alte blocuri din oras platesc doar 5 lei,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 21:31, 4 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit și cunosc legea.,fiind președinte de asociație. Însă legea este lege și activitatea în cadrul asociației reprezinta o alta lege. Exemplu.... Eu am salariul minim pe economie la 650 apartamente, fiind repartizate în 9 blocuri. Lumea spune ca președinții au salarii mari, însă eu contrazic. Fiecare locatar are câte o idee și confunda funcția de președinte cu sclavia! Dacă suntem plătiți de locatari nu înseamnă că suntem sclavi! Eu ca președinte am anumite atribuțiuni și responsabilități, dar locatarii/proprietarii din faptul ca plătesc din cheltuieli salariu au pretenții exagerate! Nu cunosc legea, fac sesizări, își urmează interese și apoi vinovat de serviciu este președintele sau administratorul. Va spun sincer ca după 9 ani, am înțeles ca, noi romanii, suntem niște caractere putrede! Am făcut adunare generala, de 2 ori, ca la prima nu s-a atins pragul. Au urlat, au urlat, au urlat! Au votat, s-au certat între ei și nimic..... Când le propui un buget anual, un fond de reparații, un fond de rulment.... Urla și urla! Toți sunt hoți la mintea lor. Dacă discuți legi sau aplici legea în co formatate, ești hot... Dar dacă nu o aplici, tot hot ramai! Asa ca... Înainte sa se discute de salarii, să-și măsoare onestitatea. Nu se merita un minim pe economie și sa fii sclav! Asa ca am mai făcut o adunare care v-a fi cu repetiție.... Și am propus ca salariul meu și al administratorului sa fie altul! Aici discutați pe legi, dar nu discutați și pe profesie! Chiar dacă nu este recunoscuta, profesia de președinte de asociație aduce numai zbucium și deteriorarea sănătății! Din punctul meu de vedere și în prisma a ceea ce trăiesc ca și președinte, sub 2500 lei, nu se merita. Eu ma cert sau sunt certat, jicnit de locatari, ma cert cu furnizorii pentru ei, pentru ca și a colo exista numai persoane,, inteligentene" și nepăsătoare care își iau peste 5....6000 lei salariu lunar, ma cert și la Primărie.... Eu duc un război cu toată lumea! Răspunsurile date sunt fanteziste fata de realitatea din teren.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
aerspace23, utilizator
acest răspuns util
Daca nu sunteti multumit , de ce nu va dati demisia ? poate cineva doreste mai putin , dar sa vii si sa spui ca nici 2500 lei " nu se merita " mi se pare un lucru care nu doresc sa l pronunt aici si nu mai fac alte comentarii .
acest răspuns util

eugarizan a scris:

Daca nu sunteti multumit , de ce nu va dati demisia ? poate cineva doreste mai putin , dar sa vii si sa spui ca nici 2500 lei " nu se merita " mi se pare un lucru care nu doresc sa l pronunt aici si nu mai fac alte comentarii .

Corect. Aveți dreptate.... Demisia este o opțiune! A pare, nu este ceea ce a exista! Apreciez ca nu făcut alte comentarii! Dacă ai fi făcut,exista și replica! Munca fizica nu se compara cu cea psihica! Sa fii președinte de asociație, implica sa fii un bun psiholog, un bun coordonator și un bun..... Primitor. Dacă dumneata te-ai abținut de alte comentarii, majoritatea nu o fac! Asa este romanul, în general! Plin de tupeu și nesimțire! Și mereu suspicios! În general, în asociațiile de proprietari, hotul striga hotul!
aerspace23 a scris:

Am citit și cunosc legea.,fiind președinte de asociație.... Eu am salariul minim pe economie la 650 apartamente, fiind repartizate în 9 blocuri...Chiar dacă nu este recunoscuta, profesia de președinte de asociație....... Eu duc un război cu toată lumea!

Domnule "presedinte",
Imi permit sa va citez partial si sa imi exprim dezaprobarea pentru o mare parte din lucrurile pe care le-ati mentionat. Dumneavoastra ca presedinte al asociatiei nu aveti salariu, fie el si cel minim pe economie, ci primiti o indemnizatie in baza unui contract de mandat. Nu va situati deasupra celorlalti membri ai asociatiei, nu sunteti sclavul lor ci tocmai unul dintre ei. Aveti dreptate, profesia de presedinte de asociatie nu exista dar se pare ca dumneavoastra v-ati facut o profesie din ceea ce este in fapt o pozitie de conducere intr-o asociatie. Acesta pare a fi motivul pentru care ati reunit noua blocuri intr-o asociatie, urmarindu-va strict interesul pecuniar si lasând deoparte faptul ca proprietarii celor noua imobile au prioritati si interese diferite. Nu este de mirare ca nu ati reusit sa tineti o adunare generala in bune conditii. Nu sustin voluntariatul in desfasurarea activitatilor in cadrul asociatiilor de proprietari dar remunerarea acestor functii poate fi rational dimensionata si nu trebuie sa constituie principala sursa de venit a unor membri ai asociatiei. In fine, conducerea unei asociatii nu implica neaparat declansarea unui razboi personal cu toata lumea. Cu toate ca pozitia aceasta va aduce atâtea neplaceri, se pare ca nu intentionati sa renuntati. De ce ? (Sper ca raspunsul nu este: "pentru binele proprietarilor"!)

Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
daniel-mircea, utilizator
acest răspuns util
In afara de faptul ca @aerspace23 a facut referire la salariul minim pe economie (cred ca doar ca valoare) si nu la valoarea indemnizatiei, omul are dreptate. Sunt de mult in "bransa" si stiu despre ce este vorba.
Tinerea unei AG in conditii legale este o adevarata aventura. Cine este mai vechi pe forum, stie ca administrez o asociatie de locatari compusa din 504 apartamente. La prima convocare a AG, se prezinta 10-15 membri. Se reconvoaca AG, se pun alte anunturi, anul acesta am invitat proprietarii prin mesaje SMS. Prezenta a fost de 23 de membri. Anul trecut am fost onorati cu prezenta a doi inspectori de la primarie, trei reprezentanti ai furnizorilor de utilitati si servicii, un politist de la sectia de politie din cartier (toti au fost invitati sa participe la AG).
Ei, in aceste conditii, sa-mi spuneti ca cineva nu-si face datoria, ca se aproba hotarari nelegale, ca se aproba un BVC "umflat", ca... , da?
Ca dumnealui vrea sa mai munceasca in continuare sau nu, este o chestiune personala si nu trebuie tratat ca si cei care nu au habar cu ce face sau ce nu face un presedinte. Chestiunea este ca membrii as. prop. sa-si spuna parerea, sa-l reconfirme in functie sau sa faca o alta propunere - cu conditia sa fie prezenti la lucrari, altfel discutam - discutii.
Noi, aici pe forum am mai discutat aceasta chestiune. Vrea cineva sa se ofere voluntar pentru aceasta functie? Sau sa se faca o propunere ca fiecare bloc sa-si sustina un reprezentant pentru un an, tot in materie de voluntariat? Vine un cenzor care dupa ce ca are o mare reponsabilitate, sa faca munca pe doi lei sau munca voluntara? Este foarte bine. Cand o sa gasiti o asemenea echipa, sa ne spuneti si noua, aici pe forum.
Stima, AG.

Alte discuții în legătură

Presedinte angajat din afara asociatiei mity01 mity01 La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia \"irevocabil si total\" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)