avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare mostenire

Sotul meu a decedat acum zece ani. Conform unei hotarari a unui tribunal din Munchen si a unei Hotarari a Tribunalului din Campulung Arges(de care am aflat acum o luna de zile) sunt mostenitoarea a 1/2 din averea detinuta (mostenita) de defunctul meu sot, restul de 1/2 fiind mostenita prin rezerva succesorala de fiul din prima casatorie a sotului. Am spus mostenita deoarece ,am aflat acum o luna, ca sotul meu daca ar fi trait si ulterior eu aveam dreptul sa cer lsa imi fie retrocedate in jur de 167 ha padure si 70 ha teren agricol plus casa confiscata de regimul comunist .Nu am facut acest lucru necunoscand aceasta posibilitate de a revendica bunurile mostenite de fostul meu sot de la parinti sai. Mentionez ca am locuit cu sotul meu la Munchen dupa 1993, amandoi avand dubla cetatenie.Tot de curand, am aflat ca fiul meu vitreg a facut crerere de retrocedre si ar fi primit terenurri, casa, bani si actiuni la fondul proprietatea dar nu in cota de 1/2 ci 100% ca mostenitor unic. Intrebarea mea este daca dupa atata timp pot sa-mi revendic partea de mostenire ce mi se cuvenea.Nu s-a facut succesiune fiul meu vitreg spunand ca nu avem ce mosteni.
Cu multumiri si deosebita consideratie DS.




Cel mai recent răspuns: ioan971 , utilizator 04:40, 4 Ianuarie 2017
Aceste cereri s.au facut până in 2003 deci perioadă in care sotul dumneavoastra trăia, fiul dumneavoastra vitreg nu ar fi putut face acea cerere fara acordul/procură de la sotul dumneavoastra, si in nici un caz sa intre in posesia lui fără consimțământul sotului dvs,verificați in C.f cine este proprietar,eu nu cred ca aveti vreo sansă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluarea abuziva a imobilelor în sensul legii 165/2013 Mariadabija Mariadabija În anul 1955, în urma decesului soțului, o persoană deschide succesiune la care nu acceptă moștenirea nici ea și nici fiicele sale. Moștenirea devine ... (vezi toată discuția)
Se poate face ceva? josephx90 josephx90 Buna! Am sa trec direct la subiect,pe vremea comunismului bunicul meu a avut mai multe case si din aceasta cauza a trecut o casa pe o sora mamei vitrege a ... (vezi toată discuția)
Retrocedari terenuri si mosteniri mona constantin mona constantin Buna seara, Referitor la retrocedarea terenurilor, am o speta destul de complicata. Bunicul meu, proprietar al unui teren de 60 ha, a avut doi copii, ambii ... (vezi toată discuția)