avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie acordare pensie de invaliditate!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie acordare pensie de invaliditate!

Va rog să-mi spuneți dacă termenii de pensie de invaliditate sunt aceiași cu pensie de asigurări sociale. Menționez că sunt nascta în august 1957 si ca am anii de cotizare numai 8 ani si 3 luni în câmpul muncii. Am primit decizia de pensie de invaliditate ( cod pensie N22) ,în valoare de 187 RON. As dori să-mi spuneți dacă aceasta pensie este o suma fixa sau se calculează cam după același algoritm că și la pensia la limita de vârstă? Am număr total de puncte realizate doar 6,04257,iar punctajul mediu anual este de 0,21362.(nu stiu daca a fost corect calculat). Va rog să-mi spuneți dacă acesta este procedeul de calcul ,sau ar trebui să fac contestație în termen de 30 de zile.
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 02:00, 10 Ianuarie 2017
Pensia de invaliditate este o pensie de asigurări sociale. Aceasta se calculează ca fiind un procent din pensia pentru limita de vârstă, în funcție de gradul de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensie cod n22 Marin69 Marin69 Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate cod pensie n22 și am primit decizia din care reiese ca am pensie de 130 de lei,și vreau sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copii nicoleta63 nicoleta63 sotul meu decedat era profesor cu un salariu 16 mil lei pe luna(in mana),cauza decesului cancer cerebral copiii sunt studenti anul 3 la zi,la stat vreau sa ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)