avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua as avea o intrebare despre preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua as avea o intrebare despre preaviz

sunt in preaviz din 19.12.2016 , eu mi-am facut cererea , mentionez ca lucrez 12h cu 24h, 12h ( tura de noaptea) cu 48h , sunt insarcinata ( 3 luni) , am lucrat si de sarbatori , fiind regim hotelier , si lucrez si in unele weekend-uri ( depinde cum imi cade tura ) si ma simt nedreptatita ..... am auzit ca eu teoretic ar trebui sa lucrez doar 4 ore pe zi , nici de cum ture normale , si nici ture de noaptea , si am mai citit pe net ca preavizul e doar pe zilele lucratoare , dar eu lucru si in weekend si in sarbatorile legale..... ???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 4 Ianuarie 2017
1. Care este durata preavizului mentionata in c.i.m. ?

2. Pe durata preavizului contractul individual de muncã continuã sã îşi producã toate efectele. Prin urmare, timpul de munca in perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m. .. reducerea timpului de munca este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. de exemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz av trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.
si daca in contract imi scrie 8 sau 4 ore pe zi si eu fac defapt ture intregi ? asta nu e legal ...
Ce inseamna ture intregi?

Incercati sa postati datele exacte ale situatiei dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recompensarea sarbatorilor legale lucrate germi germi Buna ziua , lucrez in sistemul bugetar cu activitate continua in ture (21,22,23 in functie de zilele lucratoare din luna respectiva).Timpul de munca conf .CIM ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii au angajatorii ai caror angajati lucreaza in ture 24/48 Kostyka Kostyka Este cunoscut faptul ca in momentul de fata multe societati au obiect de activitate paza unor obiective economice. Unde activitatea este intensa, serviciul de ... (vezi toată discuția)
Cum se fac orele de preaviz? enedaniel1 enedaniel1 buna ziua.sunt in preaviz 20 zile lucratoare la o firma in care am lucrat in 3 schimburi...6-14,14-22.22-06 flux continuu inclusiv ... (vezi toată discuția)