avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare pe cota parte indiviza.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare pe cota parte indiviza.

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati. Am cumparat un apartament in 2014, in contract de vanzare cumparare scrie ca am cota parte indiviza, Asociatia de proprietari a laut decizia, ca fiecare apartament sa aiba un loc de parcare. Acum am o problema, un vecin, si-a parcat pe locul meu si nu vrea sa-si scoata masina de acolo. Alti vecini, au cate 2 masini, si nu ajung locuri de parcare pentru toti. Aceasta problema s-a discutat de nenumarate ori la sedinte, dar nimic nu se rezolva. Ce pot face ca vecinul meu sa elibereze locul meu de parcare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MugurelN , utilizator 18:07, 18 Iunie 2020
Sunt aspecte total distincte achizitionare bun imobil si beneficiere spatiu de parcare
Dv ati achizitionat bun imobil care conditionat de suprafata beneficiaza de cota parte indiviza din partile comune de imobil,care sunt cale acces,scari,ghene,uscatorii,subsol tehnic,
terasa,etc
Dv nu ati achizitionat spatiu de parcare
Spatiul din jurul imobilelor de locuit in comun poate avea fie statut privat fie apartine domeniului public
Daca terenul din jurul imobilului dv apartine domeniului public,numai autoritatea publica locala=primaria detine competenta sa dispuna dupa propriul interes utilizarea spatiului
Atrat timp cat dv nu detineti document autentificat care sa va acorde calitatea de proprietar/concesionar spatiu de parcare nu puteti avea sau ridica pretentia beneficierii cu prioritate la loc parcare
Sunt asociatii,unde la mica intelegere se convine utilizarea spatiului din jurul imobilului drept spatii de parcare auto si alocarea acestora sa se realizeze pe principiul "primul sosit,primul servit "
Incercati sa clarificati problema cu presedintele de asociatie,care precizati ca a acceptat hotararea ca Asociatia de proprietari a laut decizia, ca fiecare apartament sa aiba un loc de parcare.
Pretentia cu alocare spatiu parcare conditionat de cota indiviza este gresita deoarece spatiile de parcare trebuie sa corespunda unor normative speciale,trebuie saasigure,sa beneficieze de anumite lungimi,latimi,distante laterale ,iar cota indiviza difera intre garsoniera si apartament cu 3-4 camere
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
ynocentta, utilizator

Ce se poate face impotriva celor care pun t-uri pe locurile de parcare proprietate indiviza
ynocentta a scris:

Sunt aspecte total distincte achizitionare bun imobil si beneficiere spatiu de parcare
Dv ati achizitionat bun imobil care conditionat de suprafata beneficiaza de cota parte indiviza din partile comune de imobil,care sunt cale acces,scari,ghene,uscatorii,subsol tehnic,
terasa,etc
Dv nu ati achizitionat spatiu de parcare
Spatiul din jurul imobilelor de locuit in comun poate avea fie statut privat fie apartine domeniului public
Daca terenul din jurul imobilului dv apartine domeniului public,numai autoritatea publica locala=primaria detine competenta sa dispuna dupa propriul interes utilizarea spatiului
Atrat timp cat dv nu detineti document autentificat care sa va acorde calitatea de proprietar/concesionar spatiu de parcare nu puteti avea sau ridica pretentia beneficierii cu prioritate la loc parcare
Sunt asociatii,unde la mica intelegere se convine utilizarea spatiului din jurul imobilului drept spatii de parcare auto si alocarea acestora sa se realizeze pe principiul "primul sosit,primul servit "
Incercati sa clarificati problema cu presedintele de asociatie,care precizati ca a acceptat hotararea ca Asociatia de proprietari a laut decizia, ca fiecare apartament sa aiba un loc de parcare.
Pretentia cu alocare spatiu parcare conditionat de cota indiviza este gresita deoarece spatiile de parcare trebuie sa corespunda unor normative speciale,trebuie saasigure,sa beneficieze de anumite lungimi,latimi,distante laterale ,iar cota indiviza difera intre garsoniera si apartament cu 3-4 camere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare abuzivă pe mai multe locuri DAN_ZISU DAN_ZISU Bună ziua ! Locuiesc într-un bloc fără asociaţie de propietari ( în acest moment) , bloc construit de un dezvoltator în mediu rural. În faţa blocului ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)