avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se întâmplă cu luna celuilalt parinte in cazul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se întâmplă cu luna celuilalt parinte in cazul stimulentului de insertie

Buna ziua!
Ca sa beneficiez de stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului trebuie sa ma intorc la serviciu inainte cu 2 luni sau cu 3 luni?
Copilul implineste 2 ani in data de 2 mai 2017 si am decis sa ma intorc la serviciu pe data de 13 februarie 2017.
Ce se intampla cu luna tatalui? Am auzit ca daca ma intorc la serviciu cu 2 luni inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului primesc stimulent de insertie doar pana la 2 ani si 11 luni si daca ma intoc cu 3 luni inainte voi beneficia de stimulent pana la 3 ani.
Va rog sa ma lămuriți dumneavoastră!
Va mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 4 Ianuarie 2017
Condiția pentru prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție, este aceea ca persoana să se întoarcă la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”, iar pe perioada cât se efectuează ”luna celuilalt părinte” nu se primeste stimulent de inserție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie visanoiu visanoiu Cu ce luna se plateste stimulentul din luna in care te intorci sau cu luna urmatoare? Daca te intorci cu 60 si ceva de zile pe cate luni esti platit si daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie alexa.valcu04 alexa.valcu04 As vrea sa stiu daca mi se acorda stimulent in conditiile in care eu deja m am intors la serviciu la alt angajator decat cel de dinaintea nasterii . daca tatal ... (vezi toată discuția)
Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)