avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul paternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul paternal

buna ziua.chiar daca sotia este angajata pot opta eu pt concediul de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani si in acelasi timp sa merg sa muncesc in strainatate timp de 1 an si 11 luni? sotia este obligata sa isi dea demisia dupa cele 42 zile de leuzie?va multumesc anticipat.astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 7 Ianuarie 2017
Pentru a beneficia de concediu pentru creșterea copilului, în situația în care și mama are dreptul, trebuie să solicitați acest drept iar în perioada în care beneficiați de indemnizație nu puteți realiza alte venituri peste plafon, iar mama copilului nu trebuie să-și dea demisia ci să-și reia activitatea. În această perioadă dvs trebuie să locuiti cu copilul.
În România.
nik_tm1974 a scris:

buna ziua.chiar daca sotia este angajata pot opta eu pt concediul de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani si in acelasi timp sa merg sa muncesc in strainatate timp de 1 an si 11 luni?.....

Nu puteti merge in strainatate sa lucrati atat timp cat sunteti In CCC.

Art. 12 din OUG 111/2010
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;

c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
de ce ? deoarece ramane sotia ca sa cresca copilul.poti fi verificat? daca da de catre cine?astept raspuns.multumesc anticipat.
Legea prevede ca persoana care beneficiaza de indemnizatie si nu celalalt parinte sa locuiasca în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

AJPIS - Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - verifică îndeplinirea condițiilor de eligibilitate privind stabilirea drepturilor la prestații sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de cresterea copilului smith2008 smith2008 sotia mea e insarcinata in luna a opta. as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care ea vrea sa-si dea demisia de la primaria unde lucreaza, pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lucrez in străinătate (in ue), iar soția mea a ... Ast90 Ast90 Buna ziua. Lucrez in străinătate (in UE), iar soția mea a născut în străinătate. Întrucât a lucrat in Romania anterior nașterii copilului, este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florin_ssg florin_ssg stiti cumva se poate lua indemnizatie de crestere a copilului si din Romania si din Republica Moldova?verifica cineva daca se ia din 2 locuri? (vezi toată discuția)