avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract UPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract UPC

Buna ziua. Am un contract la UPC pentru un pachet care cuprinde internet, televiziunea si telefonie. A fost incheiat in martie si a fost semnat pe 2 ani de zile. Acum doresc sa-l reziliez intrucat serviciile prestate de ei sunt execrabile. Prima si cea mai importanta problema este internetul, unde am cel mai bun abonament posibil si tot merge prost. Am sunat la ei si din ce statistici aveau acolo in 3 luni de zile am avut peste 50 de intreruperi, adica de 2 ori la 3 zile eu nu aveam internet. Am facut reclamatii, au fost echipe de depanari si acasa si tot nu s-a rezolvat nimic. Pe langa asta au decis si sa-mi mareasca tariful la abonament, nerespectand contractul semnat. Problema e ca acum vor sa-mi ceara 8 milioane (pt fiecare serviciu furnizat cica) pentru a-mi rezilia contractul. Mi se pare un abuz sa platesc pentru a rezilia acel contract, din moment ce nu am primit vreo reducere la abonament sau orice altceva de acest gen. Din ce am mai citit pe forum si din lege, am inteles ca e ilegal ca ei sa perceapa o taxa pentru rezilierea contractului. La ANPC am vazut ca in fiecare zi primesc zeci de plangeri de acest gen vs UPC. Daca nu reusim sa ne intelegem pe cale amiabila si se va ajunge in instanta, ce sanse ar fi ca eu sa fiu obligat sa platesc acei bani?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 17:39, 10 Septembrie 2009
Faceţi plângere la ANPC prezentându-le toate documentele şi aşteptaţi răspunsul.În funcţie de acest răspuns veţi lua deciziile ulterioare.
Am depus plangerea la ANPC si o sa astept raspunsul de la ei. Intre timp am vorbit cu cineva care a zis ca un motiv pentru rezilierea contractului ar fi faptul ca mi-au crescut factura fara acordul meu, incepand din luna august. In contract m-am uitat si nu este mentionat nicaieri faptul ca ei isi rezerva dreptul sa-mi modifice valoarea abonamentului meu. Din cate am inteles acesta ar fi un motiv suficient pentru anularea contractului, pentru ca ei nu si-au respectat partea lor de contract. Eu as vrea sa-l anulez din acest motiv si sa nu mai fiu nevoit sa platesc despagubirile de vreo 8 milioane. Aici sunt linkurile cu contractul pe care il am.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Am dreptate si ar fi acesta un motiv suficient pentru reziliere?
Trebuie văzut clauzele din contract privind rezilierea.Dacă se poate face pe cale amiamibă ar fi foarte bine.Dacă nu trebuie să apelaţi la justiţie iar actul de la ANPC poate constitui o probă solidă.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La upc - taxa pe stalp, inclusa in factura /08.2014 ? cristiannegru cristiannegru - pt. 2 ani de zile, la UPC, am un Abonament “Pachet 3 Play” ( Internet + Tv + Tel.), Internet = 120 Mbps. - primele 6 luni ( oct.2013 - ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma cablu tv ivape ivape buna ziua, Am incheiat contract cu UPC pentru serviciul de internet pe o perioanda de 1 an. Am platit toate facturile la zi, a trecut 1 an dar tot nu ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva contract upc c1pri c1pri Buna ziua, In ianuarie 2018 am vandut apartamentul unde locuiam. Noul proprietar m-a rugat sa nu reziliez contractul existent de internet si tv cu UPC de la ... (vezi toată discuția)