In ianuarie 2018 am vandut apartamentul unde locuiam. Noul proprietar m-a rugat sa nu reziliez contractul existent de internet si tv cu UPC de la locatia respectiva deoarece ar dori sa il preia el.
Au trecut 3 luni de la finalizarea vanzarii si abonamentul a ramas pe numele meu fiind platit in continuare de actualul proprietar, in acest interval de timp l-am contactat de cateva ori sa stabilim cum ne putem intalni sa trecem contractul pe numele lui dar mi-a spus ca are treaba ( fiind din alta localitate ) si nu a mai dat nici un semn.
In aceste conditii am mers la UPC si am reziliat contractul in luna Aprilie 2018.
Dupa un an de zile , respectiv in Aprilie 2019 primesc un mesaj de la UPC prin care mi se solicita sa returnez echipamentele date in custodie de ei la inceputul contractului ( am avut un contract pe 7 ani la acea locatie respectiv un aparat telefonic vechi, un receiver vechi si un router ).
Nu pot returna aceste echipamente deoarece nu mai am acces la fost adresa unde am fost proprietar.
Mi s-a spus ca actualul proprietar si-a facut un alt contract tot la Upc in luna iulie 2018 si ca ar fi primit alte echipamente. Totusi persoana responsabila cu instalarea serviciului cand a mers la locatie si a vazut echipamentele vechi nu ar fi trebuit sa sesizeze Upc sau clientul ( eu ) in legatura cu aceste echipamente? De ce au incheiat un nou contract in conditiile in care stiau motivul pentru care l-am reziliat ca sa lase sa treaca un an si sa doreasca echipamentele inapoi?
In contract exista o clauza in care se mentioneaza ca in cazul returnarii acestor echipamente ar trebui sa le platesc la un pret exorbitant gen un router 200 lei, un receiver 400 lei si un telefon de camera antic 100 lei.
Mentionez ca le-am folosit 7 ani de zile fiind client iar aceste echipamente sunt vechi nici macar nu se mai folosesc actual de catre Upc , acestia le preiau si le dau la casare sau pt piese.
As fi dispus sa le platesc eu pretul de casare dar in nici un caz pretul de noi sau chiar mai scump decat pretul de nou.
De asemenea le-am propus sa le aduc la schimb alte echipamente la fel pe care le pot achiziona la un pret corect de vechi la fosti clienti Upc care le-au cumparat de la ei, dar nici nu vor sa auda.
Upc vrea efectiv sa obtina pe aceste echipamente de casare o suma exorbitanta de bani. Consider abuziva aceasta clauza, as putea apela la ANPC sau ce ma sfatuiti?
Cum as putea proceda in aceasta situatie? Mi-au dat termen pana vineri iar in cazul in care nu returnez sau platesc mi-au scris in mesaj ca se va ocupa o firma de recuperari debite banuiesc.
Unde e abuziv? Ei își vor înapoi mașinile, cf. contract. Dvs l-ați încălcat și acum nu puteți să-l respectați. Cumpărătorul ce zice? Doar el a fost beneficiarul nerespectării dvs. Sumele care vorbiți, mari sau mici, sunt soluția de înlocuire.
Contract upc
Age05
Buna ziua , In urma cereri depusă la UPC pt rezilierea contractului după ce am achitat ultima factură si am predat echipamentul am primit o factură de 202 ... (vezi toată discuția)