avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie privind suspendarea stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie privind suspendarea stimulent de insertie

Buna ziua si la multi ani!
Am si eu nevoie de o confirmare privind urmatoarea situatie:
Sotia mea trebuia sa stea in concediu postnatal pana pe 16 ianuarie 2017 (ziua de nastere a fetitei, care implineste 2 ani), dar a inceput lucrul inca din luna octombrie 2016. Precizez ca e rezident. Asadar, am beneficiat de stimulent de insertie timp de 2 luni.
Zilele astea am primit decizie din care rezulta ca nu mai putem beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a fetitei, cum stiam initial.
Dupa cateva cautari pe Google am gasit :

HG52/2011
Art. 17
(1) Plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7 inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;

Acest articol e mentionat si in decizie. Se mai poate face ceva?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
IPetre, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 28 Mai 2017
Pana la urma, pe la sfarsitu lui Februarie a venit o alta decizie cum ca se reia plata stimulentului. In prezent, stimulentul este de 650ron.
Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserţie se stabileşte la 650 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie de la data nasterii copilului si pana ce acesta implineste 2 ani ciurea_andrei ciurea_andrei Sunt SGP (soldat/gradat profesionist),lucrez in MAPN din 2006 si acum am devenit tatic. Sotia nu are servici si nici nu poate sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)