avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cota parte din imobilul socrilor după 10 ani locuiti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cota parte din imobilul socrilor după 10 ani locuiti acolo.

Bună ziua!
Apartamentul este pe numele părinților mei, luat prin credit, dar o parte din acesta a fost achitat de către noi pe numele lor.
Ce drepturi are fosta soție în urma partajului:
1)Drept de creanta asupra ratelor plătite în timpul căsătoriei de către mine și ea?
Suma respectiva se va indexa cu valoarea anuala a inflației? De când începe sa curgă dreptul de creanta? In 2010 apartamentul a fost achitat. În cei 10 ani nu s-a făcut nici un fel de investiție în casă!
2)Exista posibilitatea ca ea sa poată dobândi în vreun fel 25% din valoarea actuala de piață a imobilului, doar pentru ca a locuit acolo 10 ani.
De ce întreb toate acestea?Pentru ca ea tot trage ca vrea intre 25%-40% din apartament pentru ca am locuit împreună acolo și așa a fost sfătuită sa ceara!
Cel mai recent răspuns: filip2015 , utilizator 14:43, 5 Ianuarie 2017
Poate sa ceara și mai mult, cat vrea ea. Nu o sa obțină nimic sau aproape. Drept de proprietate în niciun caz, iar drept de creanta..e o problema și aici ca plățile sunt mai vechi, iar dreptul la acţiune se prescrie în 3 ani. Apoi, mai e o problema..ca de banii pe care i-a dat, a și folosit..a stat în casa aia bănuiesc ca cu mai puțin decât o chirie.
Lăsați-o sa ceara, vedeți ce și cum argumentează și nu va rămâne decât sa va apărați cu avocat.
Acțiunea nu va fi îndreptată impotriva dvs, ci a părinților dvs.
De cat timp ați divortat?
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Pe 17 octombrie 2016 am divorțat.
Mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2017
filip2015, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am investit o sumă dată de părinți într-o casă a soțului dinainte de căsătorie. pot recupera banii în caz de divorț? Luluuu Luluuu Parintii meu au vandut un apartament pt a renova o casa a sotului meu. Casa este pe numele lui dinainte de a ne casatorii. Vreau sa stiu daca investitia facuta ... (vezi toată discuția)
Valoarea de partaj este din momentul divortului? vasile-2011 vasile-2011 Valoarea de partaj este din momentul divortului? Daca valoarea unui apartament bun comun a crescut dupa data divortului, la partaj se considera valoarea ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau partaj? miracos miracos Buna ziua. Am chemat in judecata pe fostul sot ( divort pronuntat in 2009) pentru partajarea a doua imobile dobandite in timpul casatoriei. Acesta a depus ... (vezi toată discuția)