Buna ziua
va rog ma puteti ajuta
un angajat doresti sa intre in concediu cerestere copil pt ca sotia nu indeplineste conditiile , dar intreabarea este daca el poate lucra ca si PFA cat timp este in CCC ; si firma la care este in CCC sa il factureze ca el presteaza servicii ca si PFA
OUG 111/2010
art.16
...
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
Astfel, pe durata CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3189 lei intr-un an calendaristic fara a se suspenda plata indemnizatiei.
Multumesc
in acest caz el poate fi angajat la firma cu modificarea salariului astfel incat sa nu depaseasca 3189 lei /an?
sau se refera la alte venituri si nu la cele salariale?
În perioada CCC, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
Astfel, el poate realiza venituri in calitate de PFA cu conditia mentinerii suspendarii c.i.m.
inteleg, deci CIM-ul trebuie suspendat in acest caz..eu credeam ca el poate fi angajat in continuare dar sa nu depaseasca venitul acela de 3189 lei , nu se refera la salariu ci la pfa?
as mai avea o nelamurire(am icnercat sa redactez inca o intebare in forum si nu merge...nu ma lasa sa selectez categoria ...sunt probleme cu site-ul?)
in cazul concedierii colective cum se procedeaza?
as avea o speta :ar tb sa concediam 13 persoane , total angajati 247
in acest caz cred ca nu ar fi concediere ; din lege stiu ca daca 10% din totalul angajatilor