Buna ziua,
In urma unui accident rutier soldat cu pagube materiale implicate fiind 3 vehicule, apeland la serv. 112,s-au deplasat la fata locului politia rutiera si ambulanta pentru acordarea de prim ajutor celor 2 copii.Istoricul accidentului:
-pe DN 1 la intoarcerea spre casa in afara localitatii, toate cele trei vehicule circulau pe acelasi sens de mers,viteza maxima admisa 90 km/h,linie intrerupta,efectuez manevra de depasire prin semnalizarea ei in prealabil avand o viteza aprox. de 70-75/h in panta(urcare). In momentul in care ma aflam in depasire pe sensul invers de mers si paralel cu vehiculul dorit sa-l depasesc,acesta fara sa se asigure a schimbat sensul de mers neobservand ca ma aflu in depasirea lui,a dorit sa efectueze si el la randui o depasire,acrosandu-ma pe partea dreapta pe toata lungimea auto,am fost scos de pe partea carosabila de unde am revenit ulterior si am descris o miscare giratorie,proiectat fiind in auto din fata celui care a provocat accidentul si izbindu-ne de parapet, provocand pagube materiale insemnate pentru cele doua vehicule.In prima faza de la sosirea ambulantei s-a acordat prim ajutor copiilor,contuzie la cap si sange nazal,nefiind cazul de spitalizare,politia rutiera a facut constarea la fata locului,frane,declaratiile celorlalti soferi martori la incident,am fost indrumati spre postul de politie pt. intocmirea procesului verbal.Test alcooscopic curat,declaratii si intocmirea PV de catre agentul constatator.Vinovat de producerea accidentului a fost gasit conducatorul vehiculului din fata mea,cel pe care am incercat sa-l depasesc deoarece nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers,aplicandu-se o amenda de 240 Ron si 3 puncte penalizare.
Problema este ca a dorit sa se consemneze la Alte mentiuni ca" nu este de acord cu cele consemnate",totodata semnand procesul verbal.In termenul de 15 zile a inaintat plangere judecatoriei,care a fost acceptata,in proces fiind citati doar petentul si Inspectoratul de politie ca intimat.Nici eu si nici celalat sofer pagubit nu suntem citati nici macar ca martori.
Intrebare:1. Are sansa de anulare a PV-ului in instanta?
2.Cum am putea interveni si care ar fi caile de atac deoarece devizele sar de 20.000 si 32.000 ron si care ar fi pasii de urmat,chiar si pt inceput in calitate de intervenienti, ptr a evita si alte neplaceri,in afara de socul produs tuturor,CT-ul realizat copilului meu si celuilat copil primul ajutor acordat cu dureri acute post traumatice,nefiind necesar spitalizarea,daunele materiale si morale.Posedam si dovezi,martori.Un singur amendament la situatia PV-ului,agentul a consemnat la faptele savarsite: conform declaratiilor si nu conform cu cele constatate la fata locului.
Cu stima si multumiri pt. orice sfat,indrumare sau ajutor acordat
In primul rand in ceea priveste situatia copiilor ar trebui totusi sa va adresati IML-ului pentru abtinerea unui certificat medico legal chiar daca numarul de ingrijiri va fi sub 10 zile nu strica sa aveti un asemenea certficat, pentru vatamarile suferite in urma accidentului, mare atentie aveti la dizitie un termen de 60 de zile de la data produceri accidentului pentru depunerea unei plangerii penale pentru vatamare suferita, si inca o precizare faptul ca vatamarile copilului nu necesita internare nu inseamna ca nu necesita zile de ingrijiri medicale, stabilite de medicul legist....
In ceea ce priveste interventia in procesul prin care, contravenientul contesta un P_v de contatare a savarsirii unei contraventii, foarte putin probabil sa puteti interveni, eventual sa fiti citati in calitate de martori daca ati fost trecut in P_V, sau daca Politia sau Petentul va solicita instantei citarea dv.
Mutumesc pentru interesul si sfatul dat.
Da,am obtinut certificatul IML pt copii, ambii parinti(soferi pagubiti) intentionam sa depunem plangerea penala.O singura intrebare persista si anume: daca prin faptul ca a fost acceptata plangerea impotriva PV,vinovatul nefiind de acord cu cele mentionate,ar putea avea castig de cauza prin anularea PV-ului datorita unor vicii de redactare sau alte situatii de care aveti stiinta,iar noi sa nu putem beneficia de RCA-ul celui vinovat si cum am putea contracara o astfel de situatie,noi nefiind citati ca martori in proces dar in PV figuram la martori existenti.Nu stiu daca acest amanunt are vreo relevanta si anume: agentul a consemnat la faptele savarsite conform declaratiilor si nu conform cu cele constatate la fata locului.
Cu multumiri
Mutumesc pentru interesul si sfatul dat.
Da,am obtinut certificatul IML pt copii, ambii parinti(soferi pagubiti) intentionam sa depunem plangerea penala.O singura intrebare persista si anume: daca prin faptul ca a fost acceptata plangerea impotriva PV,vinovatul nefiind de acord cu cele mentionate,ar putea avea castig de cauza prin anularea PV-ului datorita unor vicii de redactare sau alte situatii de care aveti stiinta,iar noi sa nu putem beneficia de RCA-ul celui vinovat si cum am putea contracara o astfel de situatie,noi nefiind citati ca martori in proces dar in PV figuram la martori existenti.Nu stiu daca acest amanunt are vreo relevanta si anume: agentul a consemnat la faptele savarsite conform declaratiilor si nu conform cu cele constatate la fata locului.
Cu multumiri
Daca intentionati sa depuneti plangere penala impotriva conducatorului auto vinovat de producerea accidentului inseamna ca numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate de catre medicul legist este mai amre de 10.
Intr-o cauza penala Dvs. va puteti constitui parte civila si sa solicitati daune materiale si morale. In procesul penal va fi introdus obligatoriu si societatea de asigurare la care conducatorul auto are incheiata asigurarea RCA.
Va doresc numai bine
Exista posibilitatea ca acel proces-verbal sa fie anulat pe motive de nulitate, insa puteti merge la politia rutiera, vorbiti cu juristul care reprezinta politia si spuneti-i sa solicite audierea dvs. in calitate de martori in acel dosar.
Pe de alta parte, la plangerea pentru vatamare corporala puteti solicita efectuarea unei expertize pentru a se stabili cine e vinovatul in producerea evenimentului, urmarind dosarul pana va ajunge in instanta.
Daca mai aveti un sfat,o sugestie sau chiar cazuri concrete asemanatoare,de care aveti stiinta din practica si finalitatea lor,le astept cu neradare.Cu stima