avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Ce influenta are grupa de munca la pensionarea anticipata partiala?
Cand pot sa ma pensionez daca sunt nascuta in mai 1961 si am 29 ani si 8 luni vechime, din care 11 ani si 1 luna in gr.II 100%?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 03:22, 6 Ianuarie 2017
La 65 de ani. Potrivit stagiului de cotizare realizat in gr.I de muncă, beneficiați de reducerea vârstei standard de pensionare (65 ani) cu 5 ani și 6 luni dacă până la această vârstă 59 ani și 6 luni) veți avea un stagiu de 35 de ani. Pentru cei 11 ani lucrați in gr.I de muncă beneficiați de majorarea stagiului de cotizare cu 5 ani și 6 luni (se adaugă la cei 29 de ani).
În concluzie, puteți solicita pensia pt limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare la 59 de ani și 6 luni.
La pensionarea anticipată parțială grupa de muncă nu are nicio influență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? ContSters205948 ContSters205948 am 30 ani,8 luni,29 zile,din care 10 ani grupa 1, si 11 ani si 6 luni in grupa 2,total 37 ani cind pot beneficia de pensie anticipata. (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)