Am castigat in instanta un proces contra unui avocat; ca urmare am cerut si mi s-au aprobat cheltuieli de judecata (taxe judiciare, onorariu de avocat), iar dupa ce hotararea a devenit definitiva am invetit-o cu titlu executoriu. Respectivul ne platind, am introdus hotararea la executare. Executorul a trimis adrese la toate bancile, de unde i s-a raspuns ca respectivul cabinet individual de avocat nu are conturi!
Ce este de facut in cazul acestei "insolvente"? (desigur falsa). Am citit ca avocatii sunt obligati sa se asigure pentru mal praxis, dar nu stiu cum ma pot prevala de asta... Care este calea de urmat?
Executarea silita nu se cantoneaza numai la poprire. Deci, executorul judecatoresc, la care ati prezentat sentinta legalizata si investita cu formula executorie, sa dea curs si celorlalte forme de executare asupra bunurilor mobile si imobile. Mai mult decat atat, exista si poprirea la terti, mai exact, persoanele fizice sau juridice cu care are contract, prin poprire vor fi obligate sa se conformeze si sa restituie banii in contul aratat de executor.
. Mai mult decat atat, aveti posibilitatea sa va alegeti dvs. executorul judecatoresc la care sa va duceti. Si pe acest forum sunt executori judecatoresti (conditie:sa fie din aceeasi localitate cu dvs pt a va lua efectiv lucrarea.) luati legatura si cu acestia.
Inocentia
Va multumesc pentru raspuns. La executor am indicat ca sa i se urmareasca si bunurile imobile, insa executorul imi spune ca nu exista imobile pe numele cabinetului individual respectiv. Cica ar fi trimis si adresa la Sectia Financiara, dar - de trei luni! - nu-i vine niciun raspuns de acolo. Este evident ca executorul este in cardasie cu respectivul avocat (cum sa nu aiba niciun cont in toata Romania?), dar acuma ce sa fac, sa platesc din nou taxe la un alt executor, care poate va face ca si primul?
Ideea cu cei care au contracte cu el si pe care sa ii oblige executorul sa trimita banii datorati catre contul indicat de el (ceea ce ar insemna in final sa recuperez ceva totusi) mi se pare tare buna; intrebarea este: cum sa aflu cu cine are el contracte de reprezentare, ca intervine secretul datelor confidentiale? Si apoi, daca a incheiat un contract cu cineva, inseamna ca acela i-a si platit banii, onorariul - deci nu mai are ce bani sa-i plateasca (decat poate onorarii de succes)... ce ar fi de facut?
Mergeti la executor si solicitati sa vedeti actele de executare intocmite de catre acesta... in acest fel , veti vedea daca a facut sau nu adrese la Banci.
De asemenea, solicitati instantei de executare emiterea unei adrese catre Baroul de avocati prin care sa se confirme sau infirme daca avocatul respectiv are venituri.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executor judecatoresc
Corinas
Buna ziua,
As avea nevoie si eu de sfaturile dvs. Am castigat un proces prescum si recursul acestuia de litigiu de munca.Dupa acest proces, fostul angajator ... (vezi toată discuția)