avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Nu sunt căsătorită , am un copil de 2 ani , iar tatăl lui cu care sunt în prezent are o relație sentimentală cu o angajata . Eu nu lucrez iar el are salariu de 250 de lei (pe contract) dar din cauza că are un credit neplătit are poprire pe jumătate din suma. Pot sa am custodia copilului ? Material mă pot ajuta fratele și mama mea , tata e decedat , mama e plecata in Italia și fratele lucrează aici în țară
Am reușit de am vorbit cu el cererea nu a fost depusa, vrea copilul la el pentru 2 săptămâni fără să stabilim nimic la mediator . Eu am buletinul expirat și nu pot să il fac pentru că mama mea e plecata in Italia . Pot sa fac actele la mediator așa ?
Buna seara,

Puteti pleca oricand cu copilul din locuinta inchiriata. Daca va puteti duce la membru familiei dvs, cu atat mai bine.
Dupa ce plecati introduceti actiunea in instanta pentru a nu incepe cu sicanele.
Custodia sigur ca o puteti avea. Daca va ganditi la o custodie exlusiva, atunci va trebuiesc argumente puternice pentru a convinge instanta ca tatal este in incapacitate sa exercite autoritatea parinteasca alaturi de dvs.
Puteti sa solicitati sa se stabileasca locuinta minorului la dvs. oriunde va veti stabili,obligarea tatalui la plata contributiei de intretinere chiar daca la acest moment nu are venituri si bineinteles custodia.
Dacă fac un proces verbal între mine și el pentru cele două săptămâni în care vrea sa ia copilul la el și nu îmi mai aduce copilul înapoi pot să-i fac plângere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor clovis clovis Buna ziua! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un baietel; la scurt timp, ne-am despartit, eu stabilindu-ma in ... (vezi toată discuția)
Despartire concubinaj cu un copil de 9 luni ramonalupu19 ramonalupu19 Buna ziua, Am terminat relatia cu tatal copilului, el doreste sa ne desartim. Copilul e pe numele lui si cu domiciliul la mine acasa unde am locuit impreuna. ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca. demersuri gabrielatoni gabrielatoni Am o fetita de aproape trei ani nu este nascuta in romania .Am nascuto in Londra .Nu sunt casatorita cu tatal fetitei .Am venit in romania cu fetita acum 2 ... (vezi toată discuția)