avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua!
Ne confruntam cu urmatoarea situatie: in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un baietel; la scurt timp, ne-am despartit, eu stabilindu-ma in franta, copilul a ramas cu mama, iar eu am platit pensie alimentara.
In prezent, mama este plecata in Italia, copilul a ramas in grija unui unchi. Avand in vedere ca in curand va implini 14 ani, as vrea sa il iau in ingrijire si sa il scolarizez in Franta. Cred ca mama nu ar avea nimic impotriva.
Intrebarea mea este daca exista o solutie legala pentru a obtine o custodie exclusiva, cu acordul mamei, si fara a ne prezenta in instanta (avand in vedere ca nici unul dintre noi nu locuim in tara)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:05, 1 Mai 2014
Pentru custodie exclusiva obligatoriu hotararea instantei.
Pt. a obtine exercitarea autoritatii parintesti in exclusivitate este obligatoriu sa formulati actiune in instanta. Este foarte bine daca aveti acordul mamei, intrucat regula generala este ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti.
Anterior trebuie sa fiti informat asupra avantajelor medierii, informare care poate fi facuta de avocat sau mediator.
Dureaza, asa incat va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat pt. a demara procedura cat mai rapid.
Deocamdata luati acordul mamei pt a-l lua in Franta si a-l inscrie la scoala si in instanta cereti sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si sa se stabileasca locuinta copilului la dvs in Franta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Custodie minor tsandu23 tsandu23 pot obtine custodia copilului de 3 ani eu traind in concubinaj cu mama lui ?? (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)