avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil cu conventie matrimoniala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil cu conventie matrimoniala

Buna seara,

As dori sa cumpar un imobil anul acesta. Intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala de separare a bunurilor. Dupa cumparare as dori sa divortez.
Sa cumpar imobilul inainte sau dupa divort?
Eu as dori inainte, pentru ca trebuie stabilit domiciliul copilului si nu as vrea sa ne mutam in chirii.

Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 5 Noiembrie 2019
Dacă ați încheiat convenția privind regimul separației bunurilor, puteți cumpăra imobilul înainte de divorț. Regimul separației de bunuri tocmai asta reglementează: fiecare soț cu bunurile lui.
Si trebuie sa fie prezent la semnarea actelor de cumpărare, sotul? Adica sa fie amândoi prezenti la notar la semnare?

Juri 1 a scris:

Dacă ați încheiat convenția privind regimul separației bunurilor, puteți cumpăra imobilul înainte de divorț. Regimul separației de bunuri tocmai asta reglementează: fiecare soț cu bunurile lui.

Evident, nu.
Scopul convenție matrimonială de separație de bunuri este ca fiecare sot să poată cumpara singur imobile proprii.
cu conventie sau fara, nu e necesar ca sotul sa vina la semnarea actelor prin care cumparati imobilul. Fara conventie de separare a bunurilor, bunul e comun, daca aveti conventie, bunul va fi propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat in timpul căsătoriei ancatod ancatod Buna ziua, doresc sa achiziționez doua apartamente separat de soțul meu. Menționez ca legal suntem căsătoriți, dar practic suntem separați. Eu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)