Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea situaţie: 2 angajaţi pe aceeaşi funcţie unul cu gradaţia 0 corespunzătoare tranşei de vechime de până în 3 ani, încadrat cu salariul minim pe economie, şi unul cu gradaţia 5 corespunzătoare tranşei de vechime de peste 20 ani, care are la salar în plus un procent de 2,5% corespunzător acordării unei clase salariale pentru gradaţia 5.
Pentru a face diferenţierea între cei doi angajaţi ar trebui sa-i recalculez salariul celui cu gradaţia 5 corespunzătoare vechimei adăugându-i faţă de salariul minim pe economie un procent de 22,5% corespunzător claselor succesive de salarizare pe care le are în plus?
Câteva precizări referitoare la situaţia de mai sus:
- salariatul cu vechimea maximă a primit gradaţia 5 şi mărirea salariala corespunzătoare de 2,5% în 2016, după încadrarea salariatului fără vechime
- în aprilie 2017 în momentul în care salariatul cu gradaţia 0 va trece la gradaţia 1 corespunzătoare vechimii între 3 şi 5 ani, plin aplicarea, conform L 284/2010, a procentului de 7,5% corespunzător celor trei clase de salarizare ce se acorda în plus la salariu, acesta va avea un salariu mai mare decât angajatul cu vechimea maximă.
Întrebare: Cum trebuie să procedez pentru a diferenţia echitabil salariile celor 2 angajaţi în funcţie de vechimea lor în muncă?
Nu stiu daca ati aflat raspunsul la intrebarile dumneavoastra, dar cred ca Ministerul Muncii ar trebui sa clarifice speta. Asadar, pana-n aprilie, solicitati opinia Ministerului.