avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Rezerva legala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Rezerva legala

Pentru o microintreprindere infiintata in oct. 2016 care nu a realizat venituri in anul 2016 e necesara constituirea rezervei legale ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 15:10, 10 Ianuarie 2017
Rezerva legala se constituie odata cu repartizarea profitului;daca nu ati avut nici un fel de venituri nu se pune problema de profit,deci nu se poate constitui rezerva legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerve legale anairam_unid anairam_unid Rezervele legale se calculeaza in fiecare an ?In ce luna se inregistreaza in decembrie sau in ianuarie aceste rezerve?Care este nota contabila 129=1061 apoi se ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala alinutza32 alinutza32 Buna seara, Am o mica problema. La verificarea si intocmirea bilantului contabil de la 31.12.2007 am constatat ca in anul 2006 nu s-a constituit rezerva ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala - micronteprindere bri77 bri77 Am preluat de curand o societate, microintreprindere. In 2008 a inregistrat profit , iar profitul din anii precedenti a ramas nerepartizat (ct. 117). Am ... (vezi toată discuția)