avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Când ar trebui sa reîncep serviciul pt a beneficia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Când ar trebui sa reîncep serviciul pt a beneficia de stimulentul de inserție ?

In momentul acesta sunt prelungirea concediului de la 2-3ani pt copil cu handicap pana in data de 10 mai 2017 , copilul face 3 ani totuși in 25 Iunie 2017 . In ce luna ar trebui sa încep serviciul pt a lua stimulentul de inserție ? Tatăl copilului nu va sta acasă o luna .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 7 Ianuarie 2017
Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se întoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

In cazul dvs., va trebui sa reveniti la munca inainte de data 25 aprilie 2017.
Mulțumesc mult pr răspuns . Dacă prelungirea concediului meu încetează in 10 mai ( mi s-a dat 12 luni calendaristice de la data hotărârii încadrării copilului in grad de handicap ) , ii ok sa încep serviciu sa zic prin 20 Aprilie ? De aici nelămurire mea , unele pers mi au spus ca trebuie cu 60 zile de expirarea prelungirii , altele cu 60 zile de împlinirea copilului a 3 ani .
Cel mai bine intrebati la AJPIS - Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - institutia publica care verifică îndeplinirea condițiilor de eligibilitate privind stabilirea drepturilor la prestații sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te întorci la serviciu fără sa fii penalizat la acordarea stimulentului de inserție Uituc Uituc În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie 2014 si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)