avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate

M-am prezentat la Casa de asigurări sa solicit eliberarea unui duplicat al cardului de sanatate. După o verificare pe calculator a descoperit ca în anul 2013 nu am fost asigurat câteva luni. Mi s-a solicitat sa fac dovada de coasigurat sau sa plătesc pentru acea perioada. Întrebarea este: Trebuie sa faci dovada de asigurat pe ultimii 5 ani ? Este legal?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 14:02, 8 Ianuarie 2017
Buna ziua,
In situatia in care, in perioada respectiva din cursul anului 2013, dvs. ati fost incadrat in munca si nu s-a platit CAS, da, aveti obligatia de plati retroactiv aceasta contributie. (dvs. sau angajatorul dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas ioana.m ioana.m Buna. Situatia e urmatoarea. In 2006 am terminat facultatea dar fara a-mi lua licenta. De atunci nu m-am angajat, prin urmare, nu am platit cotizatii la ... (vezi toată discuția)
Cass - asigurat sau coasigurat? balisdanconstantin balisdanconstantin Buna ziua ! In ultimi 5 ani am o perioada de 16 luni in care nu am platit .Cit trebuie sa platesc ? Asigurat sau coasigurat? sotiia mea va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate smn smn Buna ziua, Va rog sa imi explicati si mie cum poate obtine fiica mea card european de sanatate, mentionez urmatoarele: - a fost salariata de la 20 octombrie ... (vezi toată discuția)