avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate

Buna ziua. Sunt gravida in 6 luni cu un barbat insurat care ma mintit ca o sa divorteze iar acum nu vrea sa recunoasca copilul si nici sa ma sprijine material.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:27, 9 Ianuarie 2017
Deocamdata nu are ce recunoaste, iar daca nu va recunoaste copilul, il puteti actiona in judecata pt a cere stabilirea paternitatii, jumatate din cheltuielile avute cu sarcina si pensie de intretinere pt copil.
In caz ca nici la tribunal nu o sa accepte copilul si refuza sa plateasca pensia alimentara ce i se poate intampla?
Nu il obliga nimeni sa il accepte, daca se va dovedi ca e tatal lui, il va avea macar ca tata in certificat si va fi obligat sa plateasca pensie. Pt a-l oblia sa plateasca, veti apela la un executor judecatoresc pt a-i infiinta poprire pe salariu.
Ii puteti face si plangere penala daca nu plateste, dupa 3 luni de neplata.
Păi credeți că instanța îl roagă frumos?
Dispune!

Dacă ajungeți în instanță, decide instanța pe baza probelor administrate.

Deocamdată ocupați-vă de ce urmează - nașterea.
Apoi, dacă el nu recunoaște de bună voie copilul născut (prin declarație la notar sau la starea civilă) veți formula acțiune în stabilirea paternității. Și cu acesta ocazie puteți cere jumătate din cheltuielile naşterii şi ale lehuziei și jumătate din cheltuielile făcute cu întreţinerea dvs. în timpul sarcinii şi în perioada de lehuzie. (pe lângă pensie).
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
romascanu, moderator
Solutii se pot gasi intotdeauna daca si partea adversa doreste.
Dar totusi: inainte sa va decideti ca intrati intr-o relatie cu cineva, de ce nu ati luat toate masurile de siguranta ca se poate si realiza ceea ce doriti. Macar sa fii vazut primul pas din partea omului, adica cel de divort.
Probabil ca din prima va trebui sa puneti numele dvs, iar ulterior dupa testul de paternitate ati putea obtine schimbarea numelui si intretinerea pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitatea copilului deidei89 deidei89 Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti. Am ramas insarcinata, tatal stie ca el e tatal, insa a zis clar ca nu vrea sa recunoasca copilul. Eu trebuie sa nasc peste ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal asupra copilului daca nu se implica financiar in timlul sarcinii? Yna121 Yna121 Buna seara. Mentionez ca nu suntem casatoriti si nu locuim impreuna. Avem un copil. Pentru moment tatal nu doreste sa se implice dpdv ... (vezi toată discuția)
Copil nenascut planurinoi planurinoi Buna ziua! In primul rand felicitari pentru activitatea desfasurata,va citesc zilnic postarile și azi am nevoie, la randul meu, de ajutorul ... (vezi toată discuția)