avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În caz de custodie comuna,mai am nevoie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În caz de custodie comuna,mai am nevoie de împuternicire din partea tatălui?

Bună ziua,eu sunt în divorț cu soțul și avem un copil de 2 ani și vreau sa mă duc la părinții mei în străinătate cu copilul.Eu am băgat divorț și o sa fie custodie comuna deși copilul o sa stea cu mn și o sa facă școală în străinătate. Acuma mi-a făcut împuternicire dar întrebarea mea este o data ce suntem divorțați și având actele care sa conorme ca stăm în alta tara și copilul îi înscris la școală acolo,o sa mai am nevoie de împuternicire din partea lui ca sa vin în tara și sa ies?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:15, 8 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Da, veti avea nevoie de imputernicire!
Daca o sa stabiliti domiciliul copilului in strainatate cu dvs, nu mai aveti nevoie de acordul tatatalui cand iesiti din Romania catre tara unde copilul are domiciliul.
Mulțumesc frumos.
Domiciliul copilului în străinătate trebuie să să fie dovedit cu acte oficiale de rezidenţă în acea ţară sau în hotărârea judecătorească să fie scris explicit că se stabileşte domiiliul copilului la mama, în ţara ..., oraşul...adresa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un divort, un copil minor, loc de munca in strainatate lolilaura lolilaura buna ziua. lucrez in strainatate (Italia) cu acte in regula si am si copilul minor cu mine. sotul, care este in tara nu mai este de acord sa semneze in viitor ... (vezi toată discuția)
Divort cu custodie comuna.eu si copilul avem domiciliul stabilit in strainatate.cat timp o sa fie nevoie sa imi faca acea hartie cu acordul de parasirea tarii de la notar ce este necesara la vama? JulianaLux JulianaLux Dupa cum spuneam eu sunt divortata din 2012. Am un baietel de 6 ani.Divortul este cu custodie comuna. Eu sunt stabilita in alta tara si bineinteles copilul ... (vezi toată discuția)
Minorul are domiciliul la mine. ce acord pot încheia cu tatăl că putem părăsi țara ori de câte ori este nevoie, fără a mai fi necesar să apelăm la el? Krystyna17 Krystyna17 În urma unui proces pt încredințarea minorului s-a stabilit domiciliul copilului la mine și custodie comuna cu tatăl. Eu doresc sa plec într-o alta ... (vezi toată discuția)