Intr-un proces cu mai mulți coproprietari(ieșire indiviziune),aflat în faza apelului,anumite părți(nu toate) încheie la unul din termene un Contract de Tranzacție cu efecte translative,prin care își cedează dreptul de posesie asupra părții comune ( drept ,în baza căruia fuseseră chemați la proces în calitate de coproprietari)unuia dintre coproprietari.
Cei care renunță la dreptul lor de posesie sunt Pârâți.
Cel care intra in posesia dreptului este reclamantul.
Unul dintre pârâți nu participă la Tranzacție.
1). Nu este vorba aici de schimbarea calității în apel? În sensul că,unele părți își pierd calitatea de coproprietar.iar unul devine proprietar și pe cotele lor?
2) Sau este vorba de transmiterea calității procesuale? Caz în care o parte reclamanta ar prelua capacitatea procesuală a pârâților? Este posibila o asemenea transmitere de la pârât la reclamant?
Nu ar duce automat la schimbarea calității procesuale in apel?
3) Daca nu este niciuna dintre variantele de mai sus,ce este?
Sper că mă veți putea ajuta sa mă lămuresc ! Mulțumesc!
De asta mă gândeam că ei au intrat în calitate de coproprietari pe fond,iar în urma unui contract translativ direct in apel își pierd calitatea de coproprietari,depășind limitele apelului devolutiv
Parat primaria
geavela
Cind primaria e chemata in instanta ,neavind capacitate procesuala,cine se prezinta la instanta?Primaria este o structura alcatuita din primar,viceprimar si ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala
aser
Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)