avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare

Buna ziua,

Sunt nascut in 16.08.1956, absolvent studii superioare zi (5 ani) , armata 9 luni si lucrez din 01.09.1981, cu o intrerupere de 4 luni, cu o perioada de 19 ani si 10 luni in grupa a 2-a , in procent de 80%.
Va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona la limita de varsta sau anticipat si in cazul din urma cat ar fi penalizarea.

Multumesc,

Stan Viorel

Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 16:16, 8 Ianuarie 2017
Beneficiați de o reducere a vârstei standard de pensionare de 4 ani aferentă perioadei de muncă in grupa a II-a. Vârsta standard de pensionare în cazul dvs este de 65 de ani. Aplicând reducerea, puteți solicita pensia pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare la 61 de ani, în august 2017.
Pentru a solicita pensia anticipată și acum.
Puteți solicita pensia anticipată și acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare draguta58 draguta58 Sunt nascut in 16.08.1956 si lucrez din 01.09.1981 pana in prezent cu 1 an somaj si 5 luni intrerupere. Am lucrat in grupa a II ade munca cu procent de 80%, 19 ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice pensionare si probleme juridice legate de pensionare ambulant ambulant buna seara va rog sa-mi dati un raspuns. sunt nascut in noiem 1953 am vechime 36 ani din care grupa 18 ani si 9 luni am studii superioare. daca ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare - reducere limita varsta grupa i alexandra_21 alexandra_21 Buna ziua, Intrebarea este pentru tatal meu, nascut in noiembrie 1958, a lucrat in perioada 27.12.1979-30.03.1998 ca otelar, gr. I in procent de 100% si inca ... (vezi toată discuția)