Buna ziua, sunt din Brasov si vreau sa beneficiez de prima de instalare in Bucuresti, iar cand am fost sa cer detalii despre aceasta prima mi s-a spus ca in Brasov si Bucuresti nu exista asa ceva (minteau evident) si m-au trimis la plimbare. Mentionez ca am terminat o facultate iar pentru fix specializarea mea nu am gasit loc de munca in judet.
Potrivit art.75 alin.1 din Legea 76/2002 , persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.
Asadar, daca v-ati gasit de lucru la peste 50 km fata de localitatea unde domiciliati in prezent, pentru a beneficia de o primă de instalare, va trebui sa va schimbati si domiciliul sau sa va stabiliti resedinta in localitatea unde ati gasit acel loc de munca sau in localitatile invecinate acesteia.