avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Predare autoturism la deseuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Predare autoturism la deseuri

Autoturisumul apartine unei societati comerciale si a fost predat la o societate de colectare deseuri.Societatea de colectare deseuri a eliberat o adeverinta de primire si plata.Acest document se inregistreaza in contabilitate ,tine loc de factura?
Cel mai recent răspuns: Florina000 , utilizator 17:01, 25 Ianuarie 2017
In mod normal societatea care detine masina ar fi trebuit sa faca un proces verbal de casare si sa emita factura catre colectorul de deseuri.(pe factura se scrie "deseu fier provenit din casare auto nr.............", se retine din totalul valorii 3% taxa de mediu si se trece TAXARE INVERSA la TVA". Societatea care a preluat masina ca si deseu dupa primirea facturii trebuie sa emita un certificat de distrugere al masinii si ulterior cu acest certificat si cu factura se merge si se radiaza masina de la primarie si de la politie.
Dupa parerea mea nu puteti sa scoateti masina din contabilitate pe baza adeverintei. Adeverinta este valabila doar pentru persoanele fizice !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila pt.deseuri kosamaria kosamaria Buna ziua! Am o factura storno pt. deseuri(baterii auto)in valoare de - 23,63 lei,respectiv 0,70lei taxa de mediu,total valoare= -22, 93 lei Inregistrex taxa ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la casare mijloace fixe romicichi romicichi buna ziua. Am casat in septembrie 2009 un camion care a intrat in ianuarie 2007,avand urmatoarele date: valoare inventar=8500(7143+1357-TVA), amortizare in ... (vezi toată discuția)
Vanzare fier vechi adinaelena adinaelena Buna ziua O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul ... (vezi toată discuția)