avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dubla cetatenie- acord pentru ieșirea minorului din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dubla cetatenie- acord pentru ieșirea minorului din România

daca parintii au dubla cetatenie si pasaport din ambele tari, mai este necesara procura/imputernicire pentru ca unul dintre parinti sa poata iesi din tara (Romania) cu copiii?
Multumesc
Daca la vama puteti dovedi ca minorul are domiciliul in strainatate ( poate un pasaport crds ), nu mai aveti nevoie de acordul celuilalt parinte, daca va deplasati catre tara de domiciliu.

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Daca aveti resedinta in strainatate, si puteti dovedi acest aspect, parasirea tarii se realizeaza fara acordul celuilalt parinti, prin efectul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori cu dubla cetatenie daca au nevoie de acordul celuilalt părinte pentru ieșirea din tara Mihaela miriam Mihaela miriam Minorii cu dubla cetatenie au nevoie de declaratia de iesire din tara, de la celalalt parinte atat timp cat sunt casatoriti?Relatez ca minorii au dubla ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Procura pentru scoaterea copilului din tara Bbianca Bbianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sunt divortata,am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila asupra coilului,adica mi-a fost ... (vezi toată discuția)