avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cai de atac
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cai de atac

Daca :
- Obiectul DODARULUI este : " constatare nulitate act"
- Materia juridica : " Contencios administrativ si fiscal "
- Locul judecarii : TRIBUNAL
- Sentinta s-a pronuntat cu indicarea caii de atac : " CU DREPT DE APEL"

Va rog sa ma lamuriti de unde pornesc cele 15 zile pentru a uza de calea de atac indicata de instanta?
A. 15 zile de la data PRONUNTARII ?( IN SEDINTA PUBLICA )
SAU
B. 15 zile de la data COMUNICARII motivarii SENTINTEI ?

Va multumesc mult.





Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 20:05, 7 Septembrie 2009
Termenul este de 15 zile de la comunicare(adica atunci cand va vine hoatararea acasa, iar termenul curge de la data postei).
Stimati Colegi , lamuriti-ma si pe mine de ce hotararea poate fi atacata cu apel?!! Din cate a precizat f clar Ioanamatei, suntem in materia contenciosului administrativ si fiscal deci caile de atac reglementate de art. 20 din L cont. admin. , respectiv recursul, se aplica in mod prioritar .
Tinand cont ca instanta a calificat gresit calea de atac(cel putin din punctul meu de vedere)va sfatuiesc ca odata cu declararea caii de atac(apel, daca asa scrie in minuta) si in termenul de 15 zile sa depuneti si motivele de apel. In caz contrar exista posibilitatea ca la primul termen instanta sa puna in discutie chiar din oficiu recalificarea caii de atac , va stabili ca hotararea e atacabila cu recurs, urmand ca acesta sa fie anulat pentru nedepunerea motivelor in termen.
Succes
Va rog sa ma lamuriti:
a) daca declar APEL in termen de 15 zile de la comunicare( conform MINUTEI INSTANTEI si COMUNICARII ) si NU motivez : INSTANTA superioara ar putea RECALIFICA calea de atac IN RECURS si astfel DOSARUL SE ANULEAZA PRIN LIPSA MOTIVARII ? -deci vorbind popular " am pierdut procesul " ?

a) daca declar APEL in termen de 15 zile de la comunicare ( conform MINUTEI INSTANTEI si COMUNICARII ) si MOTIVEZ , INSTANTA superioara poate recalifica calea de atac in RECURS , dar nu anuleaza procesul existind MOTIVAREA , sau nu recalifica calea de atac si si in acest caz nu anuleaza cauza ?

DAR , CE VINA AM EU CA INSTANTA NU A CALIFICAT CORECT CALEA DE ATAC ? - calificarea corecta a unei cauze ar trebui sa fie ABC-UL INSTANTELOR.


Va multumesc mult.
Daca v-ati judecat pe fond in temeiul Legii contenciosului administrativ, urmatoarea etapa procesuala a litigiului este judecarea recursului. Chiar daca din eroare instanta de fond a indicat apelul ca fiind calea de atac, asta nu modifica dispozitiile legale si nu va creaza doar dvs. un litigiu in contencios administrativ cu fond, apel si recurs. De ce sa nu va motivati in termen recursul ?
vVa multumesc.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minuta in civil - curge termen pentru calea de atac sau nu? laviniacamelia laviniacamelia Buna ziua, dragi colegi! Asa cum arata si titlul, am o dilema privitoare la valoarea pe care o are semnarea de primire pentru minuta hotararii in civil, ... (vezi toată discuția)
Termen apel - stabilire program vizitare minori DErcan DErcan buna seara sau buna dimineata! intr-un dosar de stabilire program vizitare minori solutia data a fost cu admitere a cererii principale dar cu apel. va rog sa ... (vezi toată discuția)
Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)