avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea permisului pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea permisului pentru alcool

Bună seara ! De sărbători am fost oprit de un echipaj de politie . Am baut 3-4 beri si mi-a iesit la fiola 0.89 , dar nu am simtit nimic , doar o slaba starr de ameteeala , apoi am fost la prelevare de sange(2mostre) , acolo medicul cand mi-a facut fisa a scris ca vorbeam coerent si alte cele , toate semnele ce nu le avea un om in stare de ebrietate si mentinerea echilibrului , mers in linie dreapta . Pot avea un avantaj cu chestia asta ?Bineinteles permisul mi-a fost anulat.
Dan94 a scris:

Dar acum de exemplu m-ai pot conduce ?

Nu poti conduce pentru ca nu ai permis ... e undeva pe la politie.
Sa nu faci prostia.
Procesul dureaza aproximativ un an - depinde de judet, parchet, judecatorie etc.
Ca sa grabesti lucrurile ar fi bine sa platesti analizele de sange.
La 0.89 in sange nu ai baut doar 4 beri ... sincer.
Va aparea un dosar penal sigur .!
Bafta.
Nu mai poti conduce. Daca esti prins conducand in situatia ta o sa mai primesti un dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Nu iti agrava situatia!!
Ioana Stoica a scris:

[...]
Va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar , in acest sens, radierea intervenind in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Pedepasa este efectiv amanata, existand , in termenul de supraveghere masuri dispuse in sarcina dumneavoastra, ori obligatii.

Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile de munca si in relatiile profesionale.

Succes.

In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pent
ru totdeauna in cazier (judiciar sau auto) sau va dispărea după un anumit termen?
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
Dan7912, utilizator
Salut.sunt in situația ta,la fel șofer de tir.Îmi poți spune cum s a terminat pana la urma?
Buna seara de curand mia fost suspendat permisul de conducere pentru depasire neregulamentara .iar din luna mai a anului trecut si pana acum cu aceasta suspendare am acumulat 3 suspendari in mai putin de 12 luni intrebarea este oare este posibila anularea pernisului de conducere

Alte discuții în legătură

Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat Gascoigne Gascoigne Salut! Am avut permisul suspendat pe 30 de zile pt depasire pe linie continua , m-am urcat la volan si am fost prins , zero alcool , acum am dosar penal . ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog - alcool la volan Domenicom3 Domenicom3 Ma scuza ti si va deranjez cu o intrebare . Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.74 in aerul expirat si 1.50 in sange . Astept de peste 1 an de zile ... (vezi toată discuția)