avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament facut in Italia cu bunuri din Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament facut in Italia cu bunuri din Romania

Concubinul meu mi-a lasat prin testament toata averea lui constand in imobile in Italia si Romania.Acesta era in curs de divort cu a doua sotie insa aceasta refuza sa semneze actele finale.El mai are o fiica din prima casatorie careia i-a donat jumatatea lui de casa facuta cu prima sotie.As dori sa stiu ce cota parte pot avea cele doua avand in vedere ca eu sunt unica mostenitoare trecuta in testament desi se stipuleaza faptul ca el le-a facut deja donatii pe timpul vietii.Cum se procedeaza cu imobilul din Romania dupa dezbaterea mostenirii din Italia?Se va dezbate din nou aici?
Cel mai recent răspuns: onitza_eu , utilizator 11:29, 10 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Daca va judecati dupa legile din Romania, primiti jumatate din bunuri, restul fiind rezerva succesorala.
Daca va judecati dupa legile italiene, intrebati un avocat din acea tara intrucat cotele si rezervele succesorale sunt diferite.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Succesiunea se va realiza in Italia insa voiam sa stiu daca si casa din Romania se poate dezbate in Italia sau va trebui sa o dezbat din nou in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara !am o intrebare in legatura cu un act de donatie canoramonica canoramonica Buna seara ! Ma numesc Monica si sunt din Iasi.Am o intrebare legata de un act de donatie a unui imobil facut de bunicamea in 2001 ,pe cand eram ... (vezi toată discuția)
Succesiune în urma unui testament care încalcă rezerva succesorală. cum se dezbate moștenirea în acest caz? carmenfulop carmenfulop Decedeaza sotul.Acesta lasa un testament notarial , in care toate bunurile mobile si imobile le lasa sotiei.Se specifica , ca are 2 copii. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Contestarea donatie de catre fii mostenitori luiza_luana luiza_luana Buna ziua! Ma puteti lamuri in aceasta problema: Tatal meu a donat casa lui unei nepoate a ultimei sotii. Sotia este moarta. Tatal meu are 2 copii, eu si sora ... (vezi toată discuția)