avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lichidare de la locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lichidare de la locul de munca

Sunt salariat la SC Cashnet SA din data de 20.07.2016 pe postul de numarator iar in data de 1.12.2016 am semnat un act aditional pentru functia de trezor .Astazi 9/1/2017 am fost anuntata ca mi sa trimis de la sediul firmei decizia de incetare a muncii pentru ca nu am 30 de zile de cand m-am angajat si sunt in perioada de proba si ma pot da afara fara preaviz,desi mi-am facut datoria asa cum mi sa cerut ca sa nu imi dea somaj,deoarece firma este in dizolvare.
As dori sa stiu daca este posibil asa ceva.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
gabrielle72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 10 Ianuarie 2017
art.31 alin.(3) din Codul Muncii : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Legea nr.76/2002 :
Art. 17
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:

Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) C.mun., da posibilitateasa se beneficieze de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca cu art 31 alin 3; beneficiez de indemnizatie de somaj? adrianapostol adrianapostol Buna Daca contractul meu de munca a incetat in temeiul art 31 alin 3 din codul muncii am dreptul la indemnizatie de somaj? Celelalte conditii le ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de indemnizatie de somaj? constantin2408 constantin2408 buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: o persoana s-a aflat in comcediu pentru cresterea copilului. in momentul revenirii la munca,a fost ... (vezi toată discuția)