avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca

Buna ziua,

Ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani si in scurt timp ar trebui sa-mi reiau activitatea insa nu mai doresc acest lucru, dorind sa incetez raporturile contractuale cu actualul angajator.

Am rugamintea sa imi comunicati prin ce forma pot face acest lucru, fara a fi insa nevoita sa exercit perioada de preaviz, dar si sa inchei amiabil relatia cu actualul angajator.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 10 Ianuarie 2017
Ceea ce doriti dvs., este posibil numai prin incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

In aceasta situatie nu se acorda preaviz.

Inainte de a implini copilul varsta de 2 ani depuneti la angajator o cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si, totodata, de incetare a c.i.m. cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de muncă Valentina Emanuela Valentina Emanuela Bună! Cum trebuie să procedez la schimbarea locului de muncă,eu fiind în concediu maternal,să primesc stimulentul şi să fiu angajată la noul loc cu 60 ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisie în cic Ioana1905 Ioana1905 Buna ziua, Sunt in CIC pana in data de 4 oct anul curent, dar nu doresc sa ma intorc la firma la care am lucrat. Cu alte cuvinte, doresc sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)