avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scutiri cu drept de deducere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scutiri cu drept de deducere

Buna ziua,

ce inseamna "scutiri cu drept de deducere"? Daca un agent economic este scutit de la TVA, atunci cum mai poate avea si drept de deducere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: camelia_cornea81 , utilizator 12:50, 11 Ianuarie 2017
La Art 297 din Codul Fiscal-Sfera de aplicare a dreptului de deducere se prevede la alin 4 lit c ca au drept de deducere operatiunile scutite de TVA cuprinse la art 294,295 si 296 ,ca de exemplu "Scutiri pentru exporturi sau alte operațiuni similare, pentru livrări intracomunitare și pentru transportul internațional și intracomunitar ",
Nu inteleg:
1) Exporturile sunt scutite de TVA? La noi in Romania tva colectat sau in afara unde exportam tva deductibil? In aceasta consta principiul evitarii dublei impuneri?
2) Cum vor fi aceste operatiuni cu drept de deducere? Adica voi scadea din venitul global, veniturile din export, pentru fiscalitate?

Multumes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare serviciu i.mircea i.mircea Daca o firma presteaza urmatoarele servicii: intocmire decl vamala de export, asistenta vamala export, intocmire CMR export si alte doc necesare exportului; ... (vezi toată discuția)
Exportul se declara in declaratia 390? Pavel Coroama Pavel Coroama Am efectuat un export in Israel, se declara in declaratia 390 , cum se inregistreaza tva-ul. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Export in comision-se percepe tva? Marius20100 Marius20100 Buna ziua! Intrebarea mea este: comisionarul trebuie sa plateasca TVA pe toata valoarea marfii care va fi exportata sau doar pe valoarea comisionului pe care ... (vezi toată discuția)