avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare copie dosar munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare copie dosar munca

Buna ziua ,

Anul trecut am decis incetarea raporturilor de munca cu o societate , acestia nu au fost de acord , cumva mi-au gasit nod in papura si m-au cercetat disciplinar pe motiv ca as fi lipsit nejustificat , si in continuare sunt anagjata dar cu CIM suspendat . La doua zile dupa acea discutie am cerut o copie de pe CIM si Fisa postului intrucat exemplarele mele mi-au ramas in birou si nu m-au mai lasat sa intru si au spus sa vin la sediu ca nu se trimit pe email .

Distanta intre domiciliul meu si sediul firmei fiind de aprox 300 km , nu pot merge acolo si chiar daca as face efortul sa merg , in stilul lor caracteristic imi vor spune " vino maine " vino poimaine " ca azi nu este X sau Y la birou, deci merg degeaba .

Acum dispun de mijloacele necesare pentru a demonstra ca nu am fost vinovata insa am nevoie de copie a dosarului personal si copii ale paginilor registrului electronic .

1. Pot solicita si obtine aceste copii altfel decat personal la sediu ? Prin email, posta sau curier ? Chiar fiind de acord sa platesc eu fotocopiile si costul de transport.
2. Care este baza legislativa prin care pot cere acele copii ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 12 Ianuarie 2017
RalucaDumitru a scris:

....

Acum dispun de mijloacele necesare pentru a demonstra ca nu am fost vinovata insa am nevoie de copie a dosarului personal si copii ale paginilor registrului electronic .

1. Pot solicita si obtine aceste copii altfel decat personal la sediu ? Prin email, posta sau curier ? Chiar fiind de acord sa platesc eu fotocopiile si costul de transport.
2. Care este baza legislativa prin care pot cere acele copii ?

Multumesc.

HG 500/2011
art.8
....
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal/profesional.

.....

(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

.....
Multumesc pentru raspuns.

Insa daca formulez o cerere pe care o scanez si o trimit prin email solicitand numar de inregistrare iar copiile mai sus mentionate nu imi sunt eliberate si transmise prin email/posta/curier in termenul de 15 zile de la data solicitarii pot sesiza ITM-ul ?

Multumesc.
Puteti sesiza ITM-ul , daca se refuza eliberarea acelor documente.
cel mai bine trimiteti solicitarea prin curier rapid, pastrand dovada platii pana primiti raspuns. au termen 30 de zile de la primire sa va dea un raspuns. prin posta cu recomandata dureaza cateva zile sa ajunga, prin curier, daca trimiteti maine dimineata scrisoarea, poimaine este la destinatar, indiferent de distanta. primeste automat numar de inregistrare. in caz ca vi se da un raspuns negativ, cu acesta mergeti la ITM, asa cum v-a precizat si freeelis
smecherul a scris:

cel mai bine trimiteti solicitarea prin curier rapid, pastrand dovada platii pana primiti raspuns. au termen 30 de zile de la primire sa va dea un raspuns. ....

Legea nu reglementeaza un astfel de termen si pentru cei din sectorul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand am avut intocmit cim cu perioada determinata stiu ca trebuie sa fac cerere pentru a intra in posesia deciziei de incetare a cim larafabian larafabian Cateodata si nu de putine ori, angajatorii nu intocmesc chiar si la cererea angajatilor pe diferite motive numai de ei stiute!...decizie de incetare a cim si ... (vezi toată discuția)
Refuz elib docum adry. adry. Conform instiintarii primite, mi s-a incheiat CIM cu art 65 incepand cu 01.07.12, nici in ziua de azi nu mi-au eliberat documentele necesare intocmirii ... (vezi toată discuția)
Eliberari adeverinte pdmg pdmg In cat timp este obligat angajatorul sa elibereze o adeverinta in care sa ateste cate zile de concediu am avut in ultimele 12 luni? (vezi toată discuția)