avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Garantarea executarii unei obligatii de catre un PFA ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Garantarea executarii unei obligatii de catre un PFA printr-un bilet la ordin emis de un SRL, avalizat de administratorul SRL-ului

Buna ziua,
Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne ajuta in solutionarea urmatoarei spete:

O societate comerciala pe actiuni intentioneaza sa incheie unui contract de prestari servicii (cu executare succesiva) cu un PFA. PFA-ul doreste sa garanteze executarea contractului cu un bilet la ordin emis de un SRL, avalizat de catre administratorul SRL-ului.
Ce documente ar trebui incheiate intre PFA, SRL, administratorul SRL-ului si SA?
Consideram ca intre SA si PFA/SRL ar trebui incheiat un proces verbal de predare-primire a biletului la ordin-in care sa se mentioneze ca acesta constituie o garantie de executare a obligatiei de catre PFA.
Biletul la ordin se competeaza (suma si scadenta) in cazul neîndeplinirii obligaţiilor asumate de PFA prin contract.
Ce alte acte considerati ca ar mai trebui incheiate?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: mari , utilizator 22:46, 11 Ianuarie 2017
Biletul la ordin emis de catre SRL catre PFA trebuie apoi girat de catre PFA catre SA ca si garantie de executare.
Problema care se pune este daca se va completa suma pe acel instrument de plata - acest lucru trebuie avut in vedere de catre SRL caci el este cel care va achita suma in final.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Bo la ordin avalizat woodart woodart Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru care va multumesc anticipat. Ma intereseaza sa stiu, daca mi-a fost emis un Bo la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pt bilete la ordin nedecontate din lipsa de disponibil? malidcom malidcom Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o societate comerciala, xxx.srl, emite mai multe bilete la ordin cu o ... (vezi toată discuția)