avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cumparaturi pe firma!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cumparaturi pe firma!

Buna ziua tuturor.Vin si eu cu o intrebare pe care nu am gasit-o pe forum.Mi-am infintat un SRL,microinteprindere ,neplatitor de TVA,,astept sa-mi iasa actele si nu stiu daca sa cumpar bunurile care imi trebuie in firma(calculatoare,mobilier,internet..etc) pe numele firmei sau pe persoana fizica?Care sunt avantajele,dezavantajele??
Stiu ca avantaje as fi avut in cazul in care optam pentru impozitarea pe profit.

In cazul in care firma nu merge si o inchid,bunurile cumparate pe firma ce se intampla cu ele?

Si contabil trebuie sa am de la inceperea activitatii?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 14:33, 15 Septembrie 2009
Recomandarea mea este sa va cumparati toate obiectele necesare desfasurarii activitatii pe numele firmei. Avantajul? Cel putin cei 16% impozit pe dividende. Ar mai fi si altele necuantificabile in bani, dar nu e cazul sa le expun aici.

Daca inchideti firma bunurile le revin asociatilor.

E bine sa aveti contabil de cand se infiinteaza firma pentru ca de atunci intervin si obligatiile legate de depuneri de declaratii si fel de fel de hartii.

Si, mai ales, pentru a ramane microintreprindere si in 2010 trebuie sa angajati cu contract individual de munca cel putin o persoana in termen de 60 zile de la data infiintarii (acesta poate fi chiar contabilul, angajat cu fractiune de norma).
as completa chiar...ebine sa aveti contabilul inainte de a va gandi sa deschideti o firma.In mod sigur, dupa o discutie serioasa cu un contabil 85% dintre potentialii intreprinzatori se razgandesc.
Alte pareri???
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
AlexandruMat, utilizator
imi cer scuze ca intervin doar pt a primi si eu o informatie:
Imi puteti spune si mie unde e reglementat si ce insemana acest statut de microintreprindere?
Cum adica nu platiti impozit pe profit, de ce?
multumesc.
In Codul Fiscal.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Sfaturi infiintare firma IuliaBoangher IuliaBoangher Buna ziua, In cazul unei persoane somere de peste 45 ani care doreste sa desfasoare o activitate pe cont propriu, cum ar fi mai bine sa se inregistreze din ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi diverse, cum inregistram bonurile fiscale si ce impozite platim? Codrut07 Codrut07 Buna seara, Sunt la inceput de drum si detin un SRL neplatitor de TVA (domeniu de activitate proiectare constructii), as avea cateva spete pe care nu stiu cum ... (vezi toată discuția)