Bună dimineața,aș dori să știu cum să procedez în situația în care mă aflu și anume: soțul meu plătește pensie alimentară în cuantum de 50% din venit pentru cei trei copii pe care îi are din căsnicia anterioară,iar eu urmează să nasc curând. Există posibilitatea recalculării pensiei alimentare? Dacă da în ce constă această acțiune? Vă mulțumesc, Carmen Rad
Este posibilă recalcularea numai de către instanța de judecată.
Procentul rămâne tot 50%, dar soldul rezultat trebuie împărțit la 4 copii.
50 : 4 = 12,50% pentru fiecare copil în parte.
Este posibil ca judecătorul să stabilească cote diferite pentru fiecare copil, luând în considerare nevoile acestora (în funcție de vârstă, de frecventarea sau nu a unei forme de învățământ. etc). Oricum, chiar dacă se vor stabili cote diferite, nu se vor reține mai mult de 50% din veniturile ce au caracter de continuitate.
Trebuie să formulați o acțiune de reducere a pensiei de întreținere motivat de faptul că soțul dvs mai are un copil în întreținere și că veniturile nu i-au crescut. Acțiunea se depune după ce se naște copilul și se va cere reducerea începând cu data cererii.
La cerere se vor depune următoarele: sentința prin care s-a stabilit pensia actuală, certificatul de naștere al copilului noul născut, dovada veniturilor soțului (adeverință de la serviciu). Cererea și actele doveditoare se vor depune în 2 exemplare originale.
Buna ziua
ContSters111374
As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
nonapap
Buna ziua!!! Sotul meu are o fetita dintr-o casatorie anterioara careia ii plateste pensie alimentara. Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iulie. Dupa ... (vezi toată discuția)